Завтра тернополяни зможуть знайти собі роботу

25 травня, в Українському домі «Перемога» проводитимуть День кар’єри «Profit Day. На тернополян чекає ярмарок вакансій, тренінги, майстер-класи та презентації від роботодавців.

Цього року День кар’єри «Profit Day» проводять уже втретє. Як зазначають організатори, захід призначений перш за все для тих, хто шукає можливості працевлаштування чи бажає визначитися з майбутньою роботою.

Ми хочемо показати молоді, які професії зараз актуальні. На заході можна подивитися, що відбувається на ринку праці у Тернополі. Старшокласники можуть визначитися ким хочуть стати, чи затребувана їхня справа. Раніше оператор ПК була престижною вакансією, а сьогодні кожен користувач має більше вмінь, ніж той, хто навчається, розповідає координатор організацій-партнерів Ірина Яремчук.

Сьогодні одна з проблем – вибір учнями престижних професій, наголошують організатори. У нас економістів, юристів, менеджерів чимало. Друга проблема – відтік кадрів. Працівників робітничих професій обмаль.

Це питання заробітної плати. Якщо взяти IT-галузь, куди молодь найбільше йде, зарплата висока. Діти з п’ятого класу готуються. А інші краще поїдуть закордон працювати на тракторі, ніж в Україні за мізерну платню, каже керівник проекту Святослав Абрам'юк.

На цьому заході будуть 33 роботодавці, переважно з IT-сфери, торгівлі, ресторанного бізнесу. Можна почути історії успіху, перейняти досвід, отримувати мотивацію.

Також відвідати тренінги: «Як грамотно скласти резюме?», «Секрети успішного проходження співбесіди англійською мовою», «Створення відеорезюме» та різноманітні майстер-класи.

Захід триватиме з 12 до 17 години у головному холі, актовому залі та прес-центрі Українського дому «Перемога».




Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також