Про казуси польської співачки на Євробаченні розповіла волонтерка з Тернополя

Ольга Федишин дуже любить Євробачення, дивиться музичне шоу змалку. Можливість стати волонтером на Євробаченні в Україні  не пропустила. Під час підготовки та проведення міжнародного пісенного конкурсу супроводжувала польську делегацію разом з учасницею Касею Мось.

Дівчина навчається у київському університеті Тараса Шевченка на 4 курсі. Здобуває освіту хіміка. Попри навчання, займається волонтерською роботою. Для неї це безцінний досвід. Волонтерами на Євробаченні в Україні хотіли бути дванадцять тисяч осіб (стільки було заявок), серед яких — Ольга Федишин з Тернополя.

Спершу ми проходили співбесіду. Нас розпитували чим займаємось, чому вирішили взяти участь. Також давали завдання для розв'язання та уникнення різних проблемних ситуацій і конфліктів. Розпитували про волонтерський досвід. Ну й, звичайно, перевіряли рівень англійської (та інших мов, якщо знаєш).

Нас підготували практично до всього. Для мене підготовка до Євробачення розпочалася ще наприкінці квітня. Саме тоді почали проводити спеціальні тренінги для волонтерів. Нас навчали основ першої медичної допомоги, як правильно поводитися з нашими гостями, як швидко вирішувати проблеми, брали участь в антитерористичному тренінгу. 

Я працювала з польською делегацією. Мене попереджували, що це дуже важко, зранку і до ночі потрібно бути разом з іноземцями.

Співачка Кася Мось завжди у гарному настрої. Мені пощастило, я працювала з дуже веселими та хорошими людьми. Моя делегація прилетіла 30 квітня, до закінчення Євробачення весь час була з ними. Репетиції до головного виступу (півфіналу). Далі інтерв’ю, інтерв’ю та ще раз інтерв’ю. Потім репетиції та виступи на офіційних локаціях Євробачення, таких як Євроклуб, Євровілідж. А також урочисте відкриття, червона доріжка. Головне виступ на півфіналі.

Красуня з неймовірним голосом, з підтримкою своєї родини на сцені. Її брат Матеуш грав на скрипці. Після першого півфіналу всі ми були щасливі, адже Польща пройшла до фіналу. Особисто я немала жодного сумніву, що так і буде. Та й пісня про дійсно важливі речі, а не якась стандартна. Сама ж Кася говорила, що підтримка родини та те про що йдеться в пісні для неї важливі.

У мене з'явилися нові проблеми. Пройти до фіналу, за словами голови делегації, головна їхня ціль. Ми всі разом досягли її. Після півфіналу у нас знову почалися репетиції. Додому поверталися пізно. Через погану погоду половина делегації захворіли. 

Головній артистці – Касі Мось, стало дуже погано, нам довелося їхати з нею до лікарні. Їй призначили крапельницю. Три дні польська співачка приймала антибіотики. У той же день вона мала виходити на сцену. Кася не втрачала надію, завжди залишалася позитивно налаштована та з посмішкою на обличчі. Попри всі проблеми, вона виступила відмінно.




Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також