Незабаром у Тернополі стартують восьмі Тернопільські дні моди

Тернопільські дні моди триватимуть два дні, 18-19 травня. Проводитимуться не у вигляді шоу-програми, як раніше, а у вигляді показів молодих дизайнерів.

Особливістю цьогорічних днів моди є те, що учасниками, переважно, будуть молоді дизайнери з Тернополя. Коли ми проводили такий захід вперше, не могли знайти дизайнерів. Сьогодні їх багато, працюють в Тернополі та області,  розповідає організатор Тернопільських днів моди Марія Гудима.

Розпочнуться Тернопільські дні моди з презентації книги відомого українського дизайнера Голди Винаградської. Відбуватиметься майстер-клас назбирування борщівської вишивки. Далі розпочнуться покази молодих дизайнерів, студентів Галицького коледжу, етно-колекцій Тернопільського обласного краєзнавчого музею та етно-галереї "Спадок".

Кожного року організовували конкурс, цього беремо участь як молоді дизайнери. Студенти четвертого курсу протягом року готують колекції. Вони завжди актуальні, працюють в народному та авангардному стилі. Багато відомих дизайнерів зізнаються, що беруть ідеї зі студентських колекцій. Студенти не бояться, у свої роботи вкладають душу та розкривають весь потенціал, керівник студентської студії мод "Альтернатива", викладач Галицького коледжу імені В. Чорновола Леся Ступка.

Загалом студенти коледжу представлять вісім колекцій, випускники чотири. Також на захід запрошені гості.

Дизайнер прикрас Наталії Угрин зі Львова. ЇЇ вироби це сережки, кольє, браслети, сумки з натурального каміння і шкіри. Дизайнер Тетяна Щурова розпочинала свою діяльність у місті Дніпро. Зараз працює у столиці, створює сукні, які можемо побачити на багатьох знаних особистостях в Україні та закордоном, каже Марія Гудима.

Наступного дня передбачена вечірня програма, покази розпочнуться з 18 години вечора. Учасниками будуть тернопільські дизайнери: бренд "MeryEm" (одяг для дорослих та дітей). Представлятимуть свої творчі роботи бренд "Аngela Rosh" названий ім'ям юної дизайнерки, учениці 9 класу, яка працює разом з мамою.

Змалку малюю свої колекції. Два роки тому відкрили цех і почали шити. Після школи приходжу й одразу йду до мами. Зараз працюємо над дитячою колекцією. На Днях модах презентуватимемо сукні для дорослих у червоному кольорі з натуральних тканин,  розповідає дизайнер, учениця 9 класу Ангеліна Рокуш.

У Всесвітній день вишиванки, 18 травня, організатори запрошують гостей прийти на захід у вишиванках. У кінці відбуватиметься конкурс "Найкраща вишиванка", переможці отримають цінні подарунки.

Усі події відбуватимуться на території ресторану "Хутір". Протягом двох днів працюватимуть шоу-руми дизайнерів та співатимуть музичні гурти. Вхід на покази за один день коштуватиме 150 гривень, на два 250. Квитки можна купити в Українському домі "Перемога".



Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також