Учасник другого сезону шоу "Мастер Шеф" Віталій Барилко показав, як у домашніх умовах зробити італійські сири Маскарпоне і Філадельфію. Рецепт він залишив у себе на ютюб-каналі.
Рецепт:
Для Філадельфії
Сметана 25-30% жирності-300 гр
Йогурт класичний-280гр
Сік лимона -1ч.л.
Сіль-1ч.л.
Всі інгрідієнти перемішуємо,ставимо груз та відправляємо у холодильник на 12 годин.
Для Маскарпоне
500 мл.вершки(25%-35)(чим більше % жирності тим краще)
2-3 ч.л.-соку лимону
Вершки нагріваємо до 85 градусів додаємо сік лимону,чекаємо щоб дана маса охолола, ставимо груз та відправляємо у холодильник на 12 годин.