Стало відомо, хто очолив Українську Галицьку Партію на Тернопільщині

Громадська активістка та організаторка багатьох проектів для молоді Ірина Яремчук тепер керуватиме міською організацією Української Галицької партії. Обласну організацію очолив історик Олег Вітвіцький. УГП щороку проводить перевибори керівництва, відтак, у партію приходять молоді активісти, які швидко можуть зайняти керівні посади в організаціях.


— У суспільстві дуже високий рівень недовіри до політичних партій. Команда УГП прагне змінити таку ситуацію. Ми не станемо нести відповідальність за інших, проте пропонуємо нові, зрозумілі й прозорі правила партійного будівництва. Ми творимо партію, де ніхто не може бути "вічним" керівником, де рішення приймаються у демократичний спосіб, де робота направлена на постійну співпрацю з мешканцями нашого краю. Наголошую, не лише у виборчий період, а саме тут і зараз ми готові до реалізації важливих для тернополян проектів. Це і захист Дністра від забудови ГЕС-ів, це і скасування абонплати за газ, це і сприяння у приватизації житла в гуртожитках. Не так давно хтось із політичних експертів назвав УГП партією, яка працює без вихідних. Так воно, насправді, і є. А з посиленням і розширенням нашої команди на Тернопільщині, сподіваюсь, ця робота стане вдвічі ефективнішою і результативнішою. Буду щиро радий, якщо до лав УГП і надалі зголошуватимуться ті, хто готовий розпочинати зміни у державі з власного будинку, вулиці, міста чи села, хто прагне взяти на себе відповідальність за стан справ у Галичині й усій соборній Україні, — зазначає Олег Вітвіцький.

Ігор Велиган який до того очолював обласну організацію партії, а зараз став першим заступником голови політради вважає, що політичні партії мають бути відкриті, за прикладом Української Галицької Партії. Нову посаду розцінює як позитивну оцінку попередній діяльності. 

— Для мене обрання наступником голови політради УГП це і добра оцінка моєї роботи на посаді голови Тернопільської обласної організації, і підтвердження демократичних процедур при формуванні керівництва. Партія демонструє відкритість до нових людей не замикається в собі. Існують, так би мовити, соціальні ліфти, коли людина, яка показала себе з позитивного боку, може швидко піднятись вгору і потрапити в керівний склад партії. На новій посаді буду переносити досвід Тернопільщини на всю партію, зокрема щодо залучення людей та створення нових осередків.

Вважаю, що партія повинна брати участь у всіх виборчих кампаніях, як до об’єднаних територіальних громад, так і до можливих позачергових виборів до Верховної ради, — говорить Ігор Велиган.

Ірина Яремчук, яка очолила міський осередок Української Галицької Партії, відома в Тернополі громадська діячка, директор "Молодіжного центру праці". Вона організовувала чимало просвітницьких, навчальних та соціальних проектів та акцій для молодих людей. Лобіювати інтереси молоді та пересічних жителів міста Ірина Яремчук збирається і надалі.

— Тривалий час я займаюся громадською діяльністю. На жаль, неодноразово мені довелось зіштовхнутися зі свавіллям чиновників. Як і багато активістів УГП, я зрозуміла, що здолати корумповану і прогнилу систему можна лише через прихід до влади критичної маси порядних та професійних людей. Роботу міського осередку я планую спрямувати на допомогу нашій громаді збільшити свій вплив у вирішенні місцевих питань (через використання різноманітних демократичних механізмів), а також максимально допомогти у вирішенні конкретних локальних проблем, з якими стикаються жителі окремих будинків, вулиць чи мікрорайонів нашого міста. Окрім того, спільно з однодумцями плануємо в Тернополі реалізувати декілька важливих проектних ініціатив у сферах культури, екології, освіти, — розповідає голова міського осередку Української Галицької партії.

Вже незабаром оновлення керівного складу відбудеться в районних осередках Тернопільщини. Там також чекають на активних людей, які готові будувати майбутнє в демократичний спосіб.

Біографічна довідка:

Ірина Яремчук

Голова Тернопільської міської організації Української Галицької Партії.Правознавець, громадська активістка. Директор «Молодіжного центру праці». Організаторка багатьох молодіжних проектів. Голова Тернопільської обласної організації «Асоціація трудових об’єднань молоді».

Ігор Велиган

Перший заступник голови політради Української Галицької Партії. Історик, громадський діяч. Очолював ТОО «Молода Просвіта», був депутатом Чортківської районної ради (2006-2015), співорганізатор «Самооборони Майдану Тернопільщини».

Олег Вітвіцький

Голова Тернопільської обласної організації УГП, кандидат історичних наук, лідер громадсько-політичного об’єднання «Українська справа», автор дитячих книг про історію УПА.



Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також