Батьки у Тернополі просять допомогти їхній дитині, яка не сидить, не ходить і не розмовляє

Тернополянка Олена Коваль збирає гроші на реабілітацію маленького сина. Хлопчик з народження не може сидіти, ходити і говорити. Проте, як кажуть медики, Володя має потенціал до ходьби, комунікації. Головний ворог зараз – це час. Поки Володя маленький, потрібно по максимуму вкладати в дитину.

— Наш старший син, Володя ( 2,5 рочки), хворіє з народження. Він не сидить, не ходить, не розмовляє. Лікарі були однозначні із «вердиктом», поставивши нашій дитині діагноз: двостороння туговухість ІІ-ІІІ ст., затримка статокінетичного та психомоторного розвитку, гідроцефальний синдром, синдром 1p 36. Ми, батьки, без упину боремося за можливість нашого сина ходити, розмовляти. Спочатку пройшли медикаментозну терапію, потім – ЛФК, масажі, басейни, іпотерапію, відвідали реабілітаційні центри України, заняття для покращення інтелектуального розвитку, - розповіла Олена. 

Також жінка зазначає, що у вересні 2016 року Володя пройшов курс реабілітації у варшавському центрі інтенсивної терапії «Олінек». Завдяки пройденій реабілітації дитина почала змінюватися «на очах». Тепер Володя може сидіти до 10 хв часу, практично без сторонньої допомоги. У хлопчика укріпилася спинка, поліпшилась опора на ніжки. Зараз йому набагато краще вдається брати в руки різні предмети, дитя навчилося складати пірамідку.

— Ми, батьки, природно, хочемо, щоб Володик нарешті зробив свої перші кроки самостійно. Щоб тішив світ своїм щебетанням. Щоб разом із молодшою сестричкою міг бавитися в різноманітні ігри. Зважаючи на позитивні результати від реабілітації у Польщі, в травні 2017 р. заплановано вкотру поїздку до центру «Олінек». Завдаток уже заплатили, отже цьогоріч, з 8 по 26 травня, маємо знову їхати за кордон. Як батьки, щиро сподіваємося до часу від’їзду назбирати необхідну суму. Проте, самим нам не справитися, - каже Олена. 

Допомогти Володі одужати можна фінансово, за номером картки «ПриватБанку» – 5168 7555 0228 4686 на ім’я його мами, Коваль Олени Остапівни. Номер телефону Олени Коваль: 068 225 01 74


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також