7-річній Яні з Тернополя, у якої виявили страшну пухлину, зібрали 50 тисяч на операцію в Ізраїлі

Яна Веприк з Тернополя готується до операції в Ізраїлі. Нещодавно у дівчинки почались сильні болі в спині почали німіти ноги, з'ясувалось, що дитину з'їдає пухлина, яка швидко розростається. Мама дівчинки звернулась з проханням про допомогу до добродіїв, а через кілька тижнів вдалося зібрати 50 тисяч доларів. Після операції дитину чекає тривала реабілітація, але лікарі дають хороші прогнози. 

Мама дівчинки Тетяна Веприк каже, що дуже вдячна усім знайомим і незнайомим благодійникам, які допомогли зібрати суму. Родина власними силами зібрала 10 тисяч доларів. Близько 30 пожертвували благодійники з України та земляки, що мешкають за кордоном. 10 тисяч доларів обіцяв дати батько дівчинки, який мешкає окремо. 

— Якщо батько виконає обіцянку і дасть 10 тисяч, то сума на операцію в нас буде. Але, окрім того, Яночку чекає ще реабілітація. Батьки діток, які зустрілись зі схожою проблемою, кажуть, що чуму слід множити на два. Тому ми оформляємо кредит, бо нам потрібні будуть додаткові кошти, — розповідає ДОБІ Тетяна Веприк. 

У Яни ганглионеврома (шванома). Пухлина розташована в правих міжхребцевих отворах на корінці спинного мозку, яка вже вразила два ребра. Така пухлина — дуже рідкісна, в Україні її не лікують, а найстрашніше те, що вона дуже швидко прогресує.

Матір дівчинки каже, що в Яни бувають приступи болю, але дівчинка тримається. Рідні роблять дівчинці масажі і постійно перебувають поруч. Також, каже мама, допомагає молитва. Гроші, за її словами, жертвують знайомі та незнайомі люди. Дехто приносить готівку відразу додому. Дехто хоче побачитись безпосередньо з Яною. Дівчинці висловлюють підтримку, а неoодавно подарували ляльку. 

— Нас чекають у клініці 11 січня, а 13 відбудеться операція. Ще якийсь час слід буде пройти реабілітацію в клініці. Залишилось перечекати ще два тижні, — резюмує мама Яни.

Кошти на реабілітацію можна перераховувати на рахунок мами Веприк Тетяни Богданівни 5168757317875146 (Приватбанк). Телефон 0966481728.   

 

 

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також