Розчищати Тернопіль від снігу допомагає техніка будівельних компаній

У Тернополі досі ліквідовують наслідки аномального снігопаду, який паралізував усе місто. Окрім проблем із громадським транспортом, тернополяни стикнулися із засипаними снігом дворами. Комунальні служби працюють, проте,  не можуть впоратися з такими масштабами. На допомогу їм прийшли тернопільські будівельники, місцеві підприємці та громадські активісти.

Окрім інших до розчищання снігу долучилася будівельна компанія «Матла». Її директор, Андрій Матла каже, що люди самі почали звертатися з проханнями про допомогу. Їхня техніка розчищає двори на різних вулицях міста.

– Це біда, тут не потрібно очікувати подяки, а просто допомогти. Завжди потрібно йти на зустріч людям, адже – це життя, можливо, колись нам хтось допоможе, – говорить пан Андрій.

За його словами, є багато будинків, які будувалися давно та зараз від’єднанні  від ЖЕКів. Їм не допомагає ніхто.  

–  Вони не можуть звернутися до колишніх ЖЕКів, бо вони зайняті будинками, які залишилися в них на обслуговуванні. Комунальники просто не впораються, – розповідає тернополянин.

Звичайно, що будівельна компанія не залишила у біді жителів будинків, які вони споруджували. Там вже створенні ОСББ, але люди звертаються за допомогою. Проте, Андрій Матла каже, що техніку вони надають усім ОСББ, які просять підтримки.

15 листопада силами будівельної компанії розчистили від снігу двори на вулицях Смакули, Київській ,Тролейбусній та Лучаківського. Сьогодні заплановані роботи за адресами Злуки, 5а, Сахарова, 8, 10. Також при потребі допомагатимуть іншим ОСББ.

До слова, техніка будівельної компанії «Матла» допомогла розчистити засипане снігом подвір’я Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що на вулиці Київській. Керівництво попросило допомоги, адже їхня техніка не могла виїхати через снігові завали.

Працюють машини до пізнього вечора. Для розчищення дворів використовують гусеничний бульдозер та колісний ескалатор, адже лопатами людям там не впоратись.

– В погоди є свої примхи, наперед все не можна прорахувати. День перед тим була гарна осіння погода, в тут – одразу півметра снігу. При потребі будемо надалі допомагати тернополянам, – говорить директор компанії.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також