Тернополяни з URBAN.te представили проект реконструкції вулиці Чорновола. Фото

Тернополяни з громадської ініціативи URBAN.te представили свій варіант реконструкції вулиці Чорновола. Відомо, що роботу над цим проектом активісти розпочали ще близько півтора року тому.

Згідно ідеї тернополян зробити вулицю Чорновола повністю пішохідною не вдасться, проте там планують облаштувати велодоріжку, лавки та нове освітлення. 

— Якщо роздивитись планування центральної частини міста, то можна помітити, що вулиця Чорновола є останньою ланкою, що сполучає пішохідні зони міста з вокзалом. За ініціативи міського активіста Uri Sobi, минулого року вулиця на тиждень перетворилась на пішохідну. За проханням ініціатора ми почали працювати над нашим баченням перетворення вулиці. На жаль, виглядає на те, що повністю пішохідною їй стати не вдасться, проте зручний пішохідний зв’язок забезпечити можна. Ми пропонуємо влаштувати проїзд в рівень тротуару, щоб простір був максимально дружній для пішоходів. Також передбачаємо велодоріжку, яка би могла знайти своє продовження з однієї сторони - до вокзалу - з іншої - сусіднім сквером. Пішохідні потоки і велодоріжку розділятимуть вуличні меблі, — зазначають ідейники.

 Нагадаємо, що реконструкцію вулиці Чорновола заплановано на 2017 рік. 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також