Студенти-практиканти допомагають бійцям АТО масажем і реабілітацією

Безкоштовний курс реабілітації та масажів можуть пройти в Тернополі бійці АТО. Ідея такої допомоги виникла у доцента кафедри здоров'я людини, фізичної реабілітації, безпеки життєдіяльності ТНПУ Людмили Вакуленко.  

За словами жінки, студенти-четвертокурсники повинні вміти зробити масаж та провести фізичну реабілітацію. Теоретичні знання з реабілітації їм потрібно закріпити на практиці. Колись на базі ТНПУ працював санаторій-профілакторій і здобуті знання вони закріплювали на студентах, які там оздоровлювалися. Проте санаторій не працює, співробітників уже тут немає, залишилося лише приміщення.

— Ідея проводити реабілітаційний масаж виникла після того, як побачила, що у державі виникають труднощі з наданням цих послуг, - розповідає Людмила Вакуленко. - Я порадилася зі студентами і ми вирішили запропонувати свою допомогу. Я впевнена в своїх учнях і в тому, що вони добре робитимуть свою роботу.

Перед початком волонтерства зі студентами-реабілітологами попрацював психолог. Він розповів їм про специфіку роботи з учасниками АТО.

Сьогодні реабілітацію в профілакторії ТНПУ пройшло уже 17 учасників бойових дій. Проте обмежень немає і вони можуть прийняти значно більшу кількість хворих.

Аби потрапити на реабілітацію потрібно мати направлення з медзакладу. Далі лікар-реабілітолог оглядає, призначає курс лікування та обирає студента-волонтера, який займатиметься хворим. Усі процедури майбутні реабілітологи проводять під наглядом професіонала.

фото: Сектор комунікації ГУНП Тернопільської області


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також