Померла колишня депутатка, лікарка-педіатр з Тернополя

Відійшла у вічність Валентина Федорівна Лобода. Жінка померла після виснажливої хвороби. про це повідомили у прес-службі місцевого осередку ВО "Батьківщина".

— Велику втрату та скорботу сьогодні відчуває не лише сім’я Валентини Федорівни, партійна родина, якою вона дорожила, але й сотні-тисячі діточок та їх батьків, яким допомогла, вилікувала відомий професор, лікар-педіатр Лобода Валентина Федорівна. Ця жінка була і залишиться щирим та мудрим порадником, добрим наставником в пам’яті багатьох: своїх дітей, однопартійців, своїх учнів та співробітників.
Валентина Федорівна завжди вірила в краще і все від себе залежне робила для оточуючих, для свого краю, своєї Батьківщини. Вона активно відстоювала питання необхідності Євроінтеграції України, належної освіти та медецини в нашій державі. “Кожен має розпочинати зміни з себе”, – говорила вона і діяла за власним добрим прикладом, — йдеться в повідомленні. 

Лобода Валентина Федорівна — 7 жовтня 1945 року народження, українка, громадянка України.

В 1969 році закінчила Кримський державний медичний інститут, педіатричний факультет, присвоєна кваліфікація – лікар дитячий. 

В 1970 році закінчила інтернатуру з педіатрії, далі працювала дільничним педіатром в Нововолинській МСЧ, Волинської області. 

З січня 1972 року – завідувач дитячої поліклініки Нововолинської МСЧ. 

З вересня 1974 року  протягом 2-х років навчалася в клінічній ординатурі з педіатрії при Тернопільському державному медичному інституті. Після закінчення ординатури працювала міським педіатром, зав. дитячої поліклініки Нововолинської МСЧ. 

З вересня 1979 року – асистент кафедри педіатрії лікувального факультету Тернопільського медичного інституту, з вересня 1984 року – доцент кафедри педіатрії, з травня 1995 року – професор кафедри педіатрії. 

В січні 1997 року призначена завідувачем кафедри педіатрії факультету післядипломної освіти, з грудня 2001 року – доцент, з травня 2003 року – професор цієї ж кафедри. 

В вересні 2003 року призначена завідувачем кафедри шпитальної та факультетської педіатрії медичного факультету. 

З липня 2005 року професор кафедри педіатрії з дитячою хірургією медичного факультету Тернопільського державного медичного університету.

Дитячий лікар вищої кваліфікації. В 1987 році присвоєне звання «Відмінник охорони здоров’я».

Була депутатом Тернопільської обласної ради пятого скликання, обрана в 2006 році.

Редакція інтернет-газети ДОБА висловлює співчуття рідним та близьким Валентини Лободи

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також