Стало відомо, кого увіковічнять на Алеї зірок у Тернополі

На Алеї зірок, що на вулиці Сагайдачного в Тернополі, з’являються нові зірки. Їх встановлять до Дня міста. Зіркою героям АТО тернопільська влада вирішила вшанувати всіх учасників АТО, які ціною свого життя та здоров’я боронять українську землю від російсько-терористичних угрупувань на сході України, пише "Номер один".

Ще дві зірки – персональні. Однієї з них удостоїться відомий актор і режисер, народний артист України Мирослав Коцюлим.

Мирослав Петрович, закінчивши театральну студію при Львівському українському академічному драматичному театрі ім. М. Заньковецької, з 1963 року вірою і правдою служив Тернопільському обласному академічному драматичному театру ім. Т. Шевченка. Серед найвідоміших його ролей – Стецько (вистава «Сватання на Гончарівці»), Гордій («Доки сонце зійде, роса очі виїсть»), Омелько («Мартин Боруля»), Карагач («Таке довге, довге літо»), Город­ничий («Ревізор»), Ксьондз («Тарас Бульба»), професор Радев («Ця маленька земля»), Велутто («Моя професія — синьйор з вищого світу») тощо. Помер Мирослав Коцюлим у 2005 році.  Відзначений премією ім. Амвросія Бучми, за роль Лузиря у виставі «Хазяїн» Івана Карпенка-Карого, 2-а республіканська премія, за роль у виставі О. Дударєва «Рядові», 1-а премія на фес­тивалі «Тернопіль­ські театральні ве­чори»  та інші.

Андрій Підлужний — уродженець Тернополя, лідер гурту «Нічлава», колишній учасник гурту «Скрябін» (1994-2004 рр.). Підлужний є автором пісні «Вставай, сонце!», яка стала неофіційним молодіжним гімном України, а також культових нині пісень «Мовчати» та «Спи собі сама». Автор Пісень Тіни Кароль, Тоні Матвієнко, Володимира Трача.

Працював ведучим та продюсером на українських телеканалах з 1994 року.  З 2000 року вів хіт-парад «Новиє Рускіе Горкі» на каналі М1 — у образі веселого Діда Андрона, персонажа якого сам вигадав і запропонував. Згодом у тій самій ролі почав вести програму «Guten Morgen» на М1. Також був ведучим «SPY Reality Show» на каналі ICTV. Ведучий молодіжного шоу «Хочу і буду» з Ольгою Герасим'юк на 1+1

В 2003 році під час концертів з гуртом «Скрябін» у Великобританії отримав почесну відзнаку «Кращий вокаліст України» від видавництва «Українська Британія» в рамках фестивалю «УКРАЇНА».

З 2005 року Андрій Підлужний обіймав посаду продюсера на телеканалах СІТІ та Кіно. 

 

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також