Газета "Подільське слово" не вийшла вперше за 50 років

З редакції газети «Подільське слово» викрали книгу наказів редактора і редакційної печатки, заявляють газетярі. Журналісти заявляють, що документ забрала група працівників Тернопільської районної ради — заступник голови районної ради Микола Михальчишин, начальник юридичного відділу Юрій Михайлюк, радник голови районної ради Арсен Чудик. Усі троє — члени Радикальної партії Олега Ляшка.

Газетярі додають, що факт викрадення зафіксували правоохоронці.

Виклик патрульної поліції м. Тернополя на номер «102» 4 серпня близько 15 год. прозвучав з редакції газети «Подільське слово» від члена Національної спілки журналістів України Ганни Макух. 29 липня на сесії Тернопільської районної ради депутати проголосували за її звільнення з посади головного редактора газети «Подільське слово» всупереч законам.

Пряма мова Ганни Макух:

— Станом на середу, 3 серпня, я ще не мала на руках офіційного рішення сесії Тернопільської районної ради з мокрою печаткою про звільнення мене з посади головного редактора газети «Подільське слово» — видання Тернопільської районної ради і Тернопільської районної державної адміністрації. Засновники не спромоглися мені вручити рішення сесії з мокрою печаткою ні в день проведення сесії, ні згодом. Однак, бажаючи розблокувати паралізовану роботу редакції у четвер, 4 серпня, о 10.00 год. ранку, зважаючи на особисте прохання заступника голови Тернопільської районної ради Миколи Михальчишина, я з головним бухгалтером редакції та працівниками газети прийшла в приміщення на вул. Бродівська, 17 м. Тернополя складати акт прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей редакції. На цю годину прибули і представники засновника газети — заступник голови Тернопільської районної ради Микола Михальчишин, начальник юридичного відділу районної ради Юрій Михайлюк, радник голови районної ради Арсен Чудик. Ми всі разом відкрили двері в бухгалтерію та комп’ютерний зал редакції, і представники Тернопільської районної ради розпочали огляд товарно-матеріальних цінностей. Все було на місці. Складати акт прийому-передачі, проте, ніхто не поспішав. Коли дійшло до Книги наказів редактора, раптово створився незрозумілий шум, вовтузня, дивні вигуки представників засновника: «Вилучаємо в податкову!». Через деякий час у приміщенні редакції, де мав бути складений акт прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, залишилася лише я і працівники редакції. Зникла і новопризначений редактор газети «Подільське слово» Наталя Чапрак.

Підозрюючи недобре, Ганна Макух, якій, до речі, в присутності представників засновника і працівників редакції новий редактор Наталя Чапрак відмовилася зробити запис в трудовій книжці про звільнення з роботи (такий порядок), — вона подзвонила на 102. Через 10 хвилин в редакцію газети «Подільське слово» на Бродівську, 17 прибула патрульна поліція м. Тернополя.

Пряма мова Ганни Макух:

— Патрульні зафіксували факт викрадення Книги наказів редакції, 8 зареєстрованих заяв працівників редакції і печатку. Печатку я передала новому редактору газети «Подільське слово» Наталії Чапрак у середу 3 серпня близько 17 год. в присутності патрульної поліції м. Тернополя під тиском представників засновника, яких привів у редакцію заступник голови Тернопільської районної ради Микола Михальчишин. Я в присутності патрульних написала заяву на ім’я т. в. о. начальника Тернопільського ВП ГУ Національної поліції в Тернопільській області майора поліції Турая О.І. за фактом викрадення фінансових документів і печатки редакції службовими особами Тернопільської районної ради. Окрім того, поліцейські виявили на одному зі столів редакції розписку з особистим підписом заступника голови Тернопільської районної ради такого змісту: « Розписка. Я, Михальчишин Микола Степанович, взяв для ознайомлення в редакції газети «Подільське слово» журнал наказів (журнал прошнурований і пронумерований 313 сторінок) та заяви працівників на 8 аркушах. Зобов’язуюся повернути 09.08.2016 р. Підпис — заступник голови Тернопільської районної ради Михальчишин. 04.08.2016р.».

Адвокат Ганни Макух у присутності поліцейських зробив усі необхідні копії. Він зазначає, що звернення Ганни Макух до т. в. о. начальника Тернопільського ВП ГУ Національної поліції в Тернопільській області майора поліції Турая О.І. про викрадення книги наказів, заяв працівників і печатки редакції має бути впродовж 24 годин (до 16 год. 5 серпня) занесена в реєстр досудових розслідувань кримінального характеру. Тобто, проти заступника голови Тернопільської районної ради Миколи Михальчишина, начальника юридичного відділу районної ради Юрія Михайлюка, радника голови районної ради Арсена Чудика в разі занесення заяви до цього реєстру мала б бути порушена кримінальна справа.

Сьогодні, 5 серпня, п’ятниця — день виходу газети «Подільське слово». Вперше за майже 50- літню історію зірваний випуск номера. Газета не вийшла. Чи, бува, не два редактори станом на цей час у газети «Подільське слово»? І обидва — головні? Адже офіційного рішення про звільнення з посали головного редактора газети «Подільське слово» Ганна Макух ще не отримала. Чекайте новин!


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також