На "Файному Місті" в Тернополі рятували хлопця від внутрішньої кровотечі


Чотири фестивальних дні на території аеропорту чергували медики-волонтери з медичного університету. Майбутні лікарі розповідають, що цьогоріч найчастіше фестивальники скаржились на нежить, кашель та інші прояви легкої форми грипу. Також цього року люди знаходили на території фесту старі ржаві цвяхи та рубались сокирами.

- Минулого року у нас було багато людей, які скаржились на сонячні опіки, оскільки усі дні фестивалю була спека. Цього року через негоду було більше людей з ангіною, нежитю, кашлем та іншими проявими ГРВІ. Дуже багато цього року, на жаль, люди знаходять ржавих цвяхів та сокирами рубаються, - розповів ДОБІ начальник медпункту №1 на фестивалі Тарас Мороз.

Як зазначає Тарас, найсерйозніший випадок, який трапився на "Файному" - внутрішня кровотеча.

- Молодий хлопець, в межах 20-ти років, вхопив внутрішню кровотечу. Ми його лікували, як могли, але не змогли обійтись без швидкої. Швидка приїхала за кілька хвилин і оперативно забрала його в медзаклад, - каже Тарас. - Ну і як завжди приходять до нас на фестивалі з вивихами, переломами та іншими побутовими травмами.

До слова, співпраця ТДМУ з "Файним Містом" триває вже кілька років поспіль. Працюють у фестивальному медпукті студенти-медики з 2-6 курсів. Усіма необхідними медикаментами волонтерів-лікарів забезпечують організатори заходу. Цьогоріч на фесті працювало два медпункти. Першим керував голова студради ТДМУ Тарас Мороз, іншим - найкраща студентка Тернопільщини у 2014 році Богдана Перевізник. 

- У нашу команду потрапляють кращі з кращих. Це студенти з 2 по 6 курс. Фестиваль дає можливість поєднувати навчання, практику та відпочинок. В усіх випадках ми консультуємось у професійних тернопільських лікарів. Також питаємо людей чи є у них алергія на той чи інший препарат. Зазначу, що у розпорядженні медпункту усі 4 дні була машина швидкої, яка цілодобово чергувала на фестивальній території. За це окрема подяка організаторам фесту, -зазначає Тарас Мороз. 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також