Поштою з Тернополя передають бійцям по 100 відер вареників щотижня

Збираються щовечора і ліплять бійцям вареники з картоплею тернопільські господині разом з волонтерами об'єднання "Бункер С". Кажуть: бійці просять все більше вареників, бо вони пахнуть домом і навіть мають цілющу силу. 

Над смаколиками для бійців порається близько 50 господинь щовечора. Ліплять по 20 відер за раз, в одному відрі по 200 вареників. Збираються майже щовечора після роботи.

— Одного разу вареники врятували від смерті. Хлопці виходили на позиції, а потім привезли вареники і вони побігли їсти. Саме в цей час, як вони їли, почався обстріл, стріляли по позиціях, на яких вони стояли. Відтак бійці уникнули обстрілу, — розповідає засновник об'єднання "Бункер С" Андрій Крижановський.

Окрім того, додає чоловік, бійці просять вареників, бо вони нагадують їм про дім і мають своєрідну енергетику.

—  Сама верениця кругла, а якщо зліпити, то як місяць. Це світло, добро, позитивна енергія.  Хлопці завжди дякують. На відрах є номери телефонів дівчат, то завжди дзвонять і висловлюють свою вдячність, — додає Андрій Крижановський.

— Війна війною, а обід по розкладу, — каже боєць Сергій. — Вареники дуже смачні і їх легко готувати, фактично залишається тільки розігріти. Серед наших такого не траплялось, що вареники рятували, рятувала от кицька Петрівна. Кожного разу перед обстрілами киця дивно поводилась і бійці ховались в укриття. Взагалі тварини дуже допомагають на фронті. А щодо тернопільських вареників, так, вони дуже популярні.

Всі виліплені вареники господині варять, заливають смальцем, охолоджують і поштою передають на Схід. Далі бійцям на передову їх довозять волонтери. По 60 відер на тиждень передають "Новою поштою", бо наймати бус дуже дорого. За послуги "Нової пошти" платить міністерство оборони. Тернопілські волонтери ж збирають продукти та знаходять час, щоби постійно частувати бійців смачною домашньою їжею.

Збираються господині фактично щовечора на 18.00. Місце зустрічі: вул. Старий Ринок 1.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також