Керівник «Креатор-буду» Ігор Гуда: «Ми зводимо житло для учасників АТО»

Тернопільский будівельник, громадський діяч та меценат Ігор Гуда показує приклад соціально відповідального підприємництва. Благодійні проекти, допомога АТО, будівництво фортифікаційних споруд, закупівля важливого обладнання для онкодиспансеру — це далеко не весь прелік справ керівника будівельної компанії «Креатор-буд». Зараз Ігор Гуда виступив з новою ініціативою — будівництво квартир воїнам АТО. Мабуть, підприємець добре зрозумів вояків, адже сам був на передовій.
  
 "Працювали на передовій під кулями"
 
Кілька місяців будівельники «Креатор-буду» зводили фортифікаційні споруди під кулями. Хоч робота була складна і напружена, працівники «Креатор-буду» кажуть, що пишаються своєю роботою на передовій, адже збудовані ними укриття згодом врятували не одне життя. 
Виконроб будівельно-монтажних робіт Іван Гривнак каже, що поїхав працювати на передовій, бо розумів, що це потрібно зробити. 
 
— Кожен міг відмовитись, але треба було поїхати і зробити. Страшно було перші дні, купа військової техніки, купа будинків розвалених… Ми не те, що чули вибухи, ці вибухи і обстріли відбувались просто біля нас. За кілька метрів від нас одного разу вибухнула міна. Але люди не припинили працювати. Ми приїхали одним колективом, пробували не показувати свого страху, щоб не сіяти паніку... Важливо, що керівництво нас підтримувало, нас не кинули на призволяще, Ігор Гуда був разом із нами,
 
На передовій працювало понад 40 будівельників «Креатор-буду». 
 
 «Креатор-буд» збудує житло для бійців АТО»
 
На минулій сесії Тернопільської міської ради вирішили надати земільні ділянки у стороні Підволочиського шосе. Частина землі викуплена на відкритому аукціоні, а інша перебуває у користуванні комунального підприємства. Цільове призначення цієї земельної ділянки - будівництво багатоквартирних житлових будинків. Для того, щоб виділити її учасникам АТО, треба розробити зміни до Генерального плану міста та провести ряд інших процедур.
Згідно інвестиційних угод на ній планується зведення багатоквартирних будинків від будівельної компанії Креатор Буд.
 
Зараз Ігор Гуда пропонує через механіз передачі майбутніх квартир міській раді забезпечити житлом тих, на кому війна залишила болючий відбиток, адже часто бійці втратили найцінніше — здоров'я, роботу, не могли забезпечувати сім'ю.
 
— Бійці, які повертаються, потребують і психологічної адаптації, соціальної, часто — фізичної. Найменше, що ми можемо зараз зробити, це допомогти їм пошвидше повернутись до спокійного життя, вирішивши побутові проблеми. Питання житла — одне з найпоширеніших, — зазначає Ігор Гуда. 
 
Квартири, які пропонують бійцям, мають бути у будинку, який планували звести на Підволочиському шосе. Втім, сьогодні тривають дискусії щодо земельної ділянки. 

Будівельна бригада компанії «Тернопіль Буд» вирушає в зону АТО. 2015 рік

 

Зведення фортифікаційних споруд будівельниками «Креатор Буд» на передовій в зоні АТО.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також