Ендоскопічне обладнання, яке було вкрай необхідне онкодиспансеру в Тернополі, купив "Креатор-Буд"

Здійснювати якісну діагностику на новому обладнанні відтепер будуть в Тернопількому клінічному онкологічному диспансері. Обладнання, яке було дуже потрібне в ендоскопічному кабінеті, купила будівельна компанія "Креатор-Буд", обійшлось воно в мільйон гривень. 

Через недостачу державного фінансування установа звернулася за допомогою до благодійників. На прохання відгукнулася соціально відповідальний підприємець Ігор Гуда.

За словами головного лікаря онкологічного диспансеру Леоніда Шкробота, приємно і відрадно, що на сьогоднішній день знаходяться соціально-відповідальні підприємці, які бачать, що онкодиспансеру потрібна допомога. Будівельна компанія «Креатор-Буд» під керівництвом Ігоря Гуди виділила 1 мільйон гривень на закупівлю ендоскопічного обладнання. Необхідні апарати обійшлися на суму 850 тисяч гривень, решту грошей витратили на забезпечення ліками пацієнтів, які не можуть їх придбати самостійно, адже онкологічне лікування є досить дорогим. 

Нове обладнання, яке допоможе виявляти онкологічні захворювання на ранніх стадіях, з’явилося в ендоскопічному кабінеті поліклінічного відділення. Обладнали  його гастроскопом, колоноскопом, відсмоктувачами, освітлювачами та спеціальними інструментами.

За допомогою колоноскопу і гастроскопу, операційних гастроскопів та ендоскопа з робочими каналами зможуть проводити як діагностику так і лікування онкологічних процесів на ранніх стадіях: «Якщо ж говоримо про діагностику, то це – цитологічний скринінг, взяття матеріалу, коли відокремлюється частинка тканини і віддається у цитологічну лабораторію, де її оглядають під мікроскопом. Якщо є необхідність, то робляться гістологічні зрізи для верифікації діагнозу. Необхідно знати усе про пухлину, щоб спланувати необхідне лікування», - поділився головний лікар.

Онкологічні захворювання на першій і другій стадіях – практично, виліковні. Їх можна прогнозувати, а також піддавати різним методам лікування: хіміотерапії, променевій терапії, гормональній терапії, оперативному лікуванню, щоб врятувати пацієнту життя. Коли людина звертається за допомогою на третій або четвертій стадіях, то такі випадки вважають «запущеними». 

Подароване нове обладнання уже функціонує у поліклінічному відділенні. Пройти на ньому обстеження зможе кожна людина, яка звернеться за допомогою до онкологічного диспансеру. Урочисте відкриття ендоскопічного кабінету запланували на 22 грудня.

Ендоскопічне обладнання, придбане тернопільської будівельною компанією «Креатор Буд» для Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру.
 
 
 

Головний лікар Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру Леонід Шкробот оглядає нове ендоскопічне обладнання
 
 

 
Директору будівельного підприємства «Креатор Буд» Ігору Гуда та лікарі Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру .


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також