Тернополяни можуть тепер подавати показники лічильників через інтернет

VisДля тернополян, які щомісячно намагаються подати показники лічильників, годинами телефонуючи у відповіді служби, є хороша новина. Для них створена база, яка дозволяє подавати покази лічильників за допомогою інтернету. Як розповів Михайло Шидлівський, директор фірми-розробника сервісу, працює система за принципом єдиної квитанції.

- КП «Тернопільводоканал» вже давно на своєму сайті передбачило розділ онлайн-подачі показників за спожиту воду. Нещодавно з’явилася можливість скористатися цією послугою на сайті ПАТ "Тернопільміськгаз", яке запровадило систему онлайн-платежів за використаний природний газ. Для зручності споживачів ми розробили систему для онлайн-подачі показників усіх комунальних послуг, а саме - електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата. Подаючи показники про використання вищезнанчених послуг, користувач отримує єдину квитанцію, у якій зазначено також і суму за вивіз твердих побутових відходів, інтернет, кабельне телебачення, домофон тощо. Для передачі показників необхідно заповнити відповідні поля в графі "Останній показник" на сайті www.eps.te.ua, - каже Михайло Шидлівський.

Для більш точного відображення об'єму спожитих послуг фахівець радить здійснювати передачу показників лічильників в кінці місяця, з 25 по 28-31 число. Для того, аби мати змогу скористатися послугою подачі показів лічильників через інтернет та отримати єдину квитанцію, тернополянам необхідно скористатися посиланням, що видрукуване на квитанції, яка була отримана платником у відділенні банку чи «Укрпошти» при здійсненні платежів. (https:\\www.eps.te.ua\ternopil\account\view\індивідуальний код (набір символів)). Зайшовши у будь-який зручний час на сайт www.eps.te.uaкористувач отримає повну інформацію про стан оплати комунальних послуг. А оплатити комунальні послуги, як ми вже повідомляли, можна за лічені хвилини скориставшись сервісом www.oplata.te.ua, який працює на базі «Приватбанку». Для цього достатньо мати інтернет та картку VIZA чи MasterCard будь-якого банку із коштами на рахунку. При оплаті послуг через даний сервіс жодних додаткових комісій споживач не сплачує.

Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також