Тернополяни дивились на органи і мертві тіла

Майбутні рятувальники Тернополя днями пройшли спеціальну медичну та психологічну підготовку. Перед тернополянами провели експертизу тіла чоловіка, що помер при нез'ясованих обставинах. Лікар-експерт наочно продемонстрував ознаки біологічної смерті та провів дослідження окремих органів та частин тіла.

-  При роботі в осередку надзвичайної ситуації на рятувальників нерідко діють негативні чинники, що мають велике психоемоційне навантаження: їм часто доводиться зустрічатися й з людськими стражданнями, й проводити евакуацію тіл загиблих, й багато іншого – тому, без спеціальної підготовки, дія стрес-факторів може відповідним чином позначатися не лише на виконанні поставлених завдань але й на психологічному благополуччі працівників в цілому, - розповіли в прес-службі ДСНС в Тернопільській області. - Такі практичні заняття для людей, що опановують професію пожежного-рятувальника – вкрай важливі. Адже вони надають майбутнім фахівцям рятувальної справи можливість максимально наблизитись до реальних ситуацій, що в майбутньому можуть трапитись під час виконання ними службових обов'язків.

Практичні заняття відбулись на базі судово-медичного моргу та в музеї кафедри анатомії людини ТДМУ імені І.Я.Горбачевського.

ДОБА


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також