Жінки збирають гроші у маршрутках Рівного, щоб відновити тернопільську капличку, де буцім з'являється Діва Марія. Фотофакт

Жінки з Тернополя їздять у Рівне, щоби зібрати гроші на капличку, яку кілька років тому знесли в парку "Національного відродження" в Тернополі. Тернополянки в сусідній області стверджують, що в нашому місті з'явилась Діва Марія. 

Випадок на своїй сторінці у Фейсбуці описав тернополянин Михайло Чорненький. 

— Їдемо вранці в Рівному маршруткою. Заходить така постарша жіночка, показує людям фотку з фасадом якоїсь недобудови і голосно на всю маршрутку розказує людям, шо вона з Тернополя. Типу, нещодавно в Тернополі в одному з парків об'явилася Марія і вона збирає бабло на те, щоби на тому місці вибудувати чи то церкву, чи то щось подібне. Народ, звичайно, файно скинувся і жіночка на першій ліпшій зупинці вийшла. Прогулялись ми, по місту і сіли з'їсти зупи в шинку. І тут на тобі... Знову ті самі "проповідниці"... Виявилося, шо мова йде про "джерело" в парку Відродження. Судячи по тому, як люди скидалися баблом, рівнянам справді потрібна та церква в парку Відродження в Тернополі, — зазначив Михайло Чорненький.

Нагадаємо, самовільно побудовану культову споруду в парку знесли 5 років тому. Незареєстрована релігійна громада спочатку встановила там капличку, повідомивши, що об'явилась Матір Божа. Потім без дозволів віряни забудували землю парку і перестали пускати до джерела тернополян. Відтак депутати на сесії прийняли рішення знести каплицю. Віряни чинили опір, кидались на водіїв бульдозерів і лягали під колеса техніки. 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також