Тернополянка скаржиться на небезпечний пішохідний перехід, який ледь видно на дорозі. Фото

Пішохідний перехід по вулиці Євгена Коновальця, поблизу магазину "Апельсин", є небезпечним та не відповідає державним будівельним нормам. Про це пише в електронній петиції Наталія Фірута. Жінка просить оновити там дорожню розмітку та ліквідувати інші порушення.

Тернополянка зазначає, що пішохідний перехід є небезпечним для пішоходів, бо облаштований неналежним чином з порушенням Державних будівельних норм.

— В напрямку цього пішохідного переходу знаходиться школа, парк, тому облаштований неналежним чином є особливо небезпечним для дітей. На частині пішохідного переходу відсутнє тверде покриття, тому пішоходи змушені обходити цю ділянку, виходячи на проїжджу частину дороги. Таким чином пішоходи наражають себе на небезпеку та створюють аварійні ситуації на дорозі. Відсутні пониження бордюрів до 2,5 см та похилих 1:12 в місцях організованих пішохідних переходах, так як цього вимагають діючі ДБН. Це ускладнює рух з дитячими колясками, візками та робить неможливим рух людей з обмеженими можливостями, — йдеться в повідомленні.

Тернополянка вважає, що там необхідно встановити яскраве освітлення, так як в осінньо-зимовий період у нічний час видимість обмежена і водії не можуть заздалегідь побачити пішоходів.

Петиція з'явилася 15 березня. До кінця збору підписів залишилось 29 днів. Станом на 16 березня петицію підписали 13 осіб з 300 необхідних.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також