Тернопільські парапланеристи — переможці Кубка Боржави з точності приземлення

Попри те, що на Тернопільщині практично нема місць, де можна тренуватись парапланеристам, тернопільські пілоти показали найкращий результат у Боржаві та приземлились найточніше. Як розповідає ДОБІ парапланерист Любомир Лущинський, змагатись з кожним роком все важче і зараз в точності приземлення мають значення вже не метри, а сантиметри.

— З Тернопільщини нас було троє: Анатолій Лукащук з Кременця, Микола Мазепа з Тернополя та я, — каже Любомир Лущинський. — Наша команда називалась "Файне місто".

В особистому заліку Анатолій Лукащук "Кубка Боржави-2016" зайняв друге місце. В командному спортсмени з Тернопільщини стали першими.

Любомир Лущинський розповідає, що перше місце — результат постійних тренувань, адже пілоти тренуються за будь-якої нагоди. Попри те, що біля Тернополя парадромів нема, шукають можливості в сусідів.

— Все залежить від вітру, — каже Любомир Лущинський. — А щоб злетіти, потрібен горб. Над Тернополем пролітаємо, але піднятись тут нема звідки. В Дністровському каньйоні є така нагода.

Любомир Лущинський розказує, що для приземлення визначають кільце, щороку воно звужується. Якщо раніше мали значення метри, то зараз точність до сантиметра.

Фото та відео зі змагань дивіться незабаром на ДОБІ.

Нагадаємо, на Тернопільщині є парадром "Соколина гора" поблизу Кременця. Пілоти тренуються там за сприятливого вітру.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також