Тернопільська журналістка розповіла, як розкрутила свій профіль в instagram

Журналістка Наталія Литвин поділилась своїм досвідом і розповіла, як підняла у рейтингу свою особисту сторінку в мережі instagram. Наразі дівчина входить у топ-10 блогерів Тернополя, які активно щось поширюють у цій мережі. В тернополянки більше 12 тисяч підписників та більше тисячі публікацій.

— Насправді, для більшості інстаграм - це кількість підписників і кількість лайків під фото. Для мене це не так. І накруток я не сприймаю і не розумію. Поки ви не зрозумієте, що тут живе спілкування, особлива аудиторія і повно можливостей - нічого не вийде. Блогерство - це як хобі, обмін досвідом і маленький особистий щоденник, - розповіла Наталя. 

Початківцям, які зареєструвались в інстаграмі, дівчина радить спочатку оцінити себе і свої можливості та вирішити, чого ви можете навчити оточуючих і у чому ви можете стати прикладом.

— У кожного є своя сильна сторона. І цим потрібно користуватися. Не обов'язково бути супер успішним, достатньо просто робити це цікаво. Ви лікар - діліться цікавими порадами на тему здоров'я, ви подорожуєте - пишіть розповіді про різні міста, заклади харчування, поради. Ви мама - розказуйте про материнство, виховання. Займаєтеся продажем одягу - пишіть про тренди, моду. Якщо ви просто красуня - діліться секретами догляду за собою тощо, - зазначає журналістка. - Також потрібно обрати напрямок блогу та його дотримуватись, оскільки таким чином можна буде зібрати свою аудиторію. Якщо підписників цікавить ваше гарне волосся чи ваші подорожі, то навряд чи їх зацікавить ваше нове селфі на фоні штор або фото з бабусею.

Чотири поради по наповненню cторінки від Наталії Литвин:

✔️Якісні фото. І тільки денне світло. Сонце зайшло - все, "не судьба". В приміщеннях найкращі фото виходять біля вікна, перевірено. Обробка має бути природньою і непомітною. Гарно, коли все в одному стилі. Користуйтеся #vsco. Раніше я використовувала фільтри HB1, HB2, зараз майже на всіх фото - платний ефект S2.

✔️Часті пости. (Хоча б 1-2 фото в день) Якщо рідше - про вас забудуть. Частіше - ви заспамите друзям всю стрічку.

✔️Беріть участь в #sfs і проводьте собі. Таким чином я для себе відкрила десятки цікавих профілів, де черпаю натхнення. Завжди має бути куди рости.

✔️Будьте активними, залишайте друзям коментарі.

✔️Говоріть з підписниками, це дуже цікаво. Закінчіть свій пост так, щоб їм хотілося щось написати, чимось поділитися. Це приходить з часом. Не завжди легко вгадати, що сприймуть "на ура". Бо межа насправді дуже тонка. Під деякими постами розгоряються жваві обговорення і дискусії, а деякі - пустують. Аналізуйте чому і не повторюйте помилок.

✔️Пишіть грамотно. "Потім подивитися відео, я роскажу, міліон" - забудьте про це. Пам'ятаєте пункт 1? Ви маєте бути прикладом для підписників. Мені дуже впадають в очі помилки. Я не кажу, що треба бути філологом. У мене самої зрідка проскакує сленг чи недоречне вживання якогось звороту. Але елементарні правила написання слів варто знати. Якщо ж з цим проблема - кидайте тексти в ворд.

✔️Відмічайте геолокацію, людей, бренди. Чим більше інформації несе фото - тим більша ймовірність, що його помітять і воно потрапить у "популярне".

✔️І наостанок - будьте щирими. Якщо ви зла конфліктна людина, яка не спілкується з родичами, то не варто писати пости про моральні цінності і любов до ближніх. Вам ніхто не повірить. Будьте собою.
Закінчу свої пункти доречною цитатою "Напишіть таку книжку, яку б самі хотіли прочитати". От аналогічно з інстаграмом. Ведіть його так, щоб самі захотіли на себе підписатися.

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також