Тернопільщина: мати чекає на Святу вечерю, а він у полоні. Відео

32-річний Гулька Василь — родом з Великих Бірок, що біля Тернополя. Потрапив у полон разом з двома колегами, коли виконував бойове завдання. Бійця у полоні тримають понад рік. Мати востаннє з ним говорила у червні.

— Наскільки я знаю, що він зараз в колонії Макіївка. Нам ""Червоний хрест передав листи і мій син написав, що він живий, здоровий, наскільки можна. Написав не переживати, важати на себе, на молодшу сестричку, бо вона хвора. Зі слів хлопця, який вийшов звідти, кіборг Тарас Колодій, що їх там виводять на прогулянку, дають дивитись телевізор, — зі слізьми в очах розповідає мати полоненого  Зіновія Нирик у коментарі TV4.

Жінка дуже сподівається, що син повернеться і на Святу вечерю буде разом із родиною. 

29 грудня українська сторона передала в односторонньому порядку самопроголошеним “ДНР” і “ЛНР” 15 полонених. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. Зробили це задля розблокування процесу звільнення заручників, зазначає вона. Представники ОРДО пообіцяли, що до нового року будуть випущені підлітки, що іх утримують за “диверсії і тероризм”. Україна очікує звільнення хлопців та апелює до Москви і Кремля проявити гуманізм, відпустити заручників. На своїх рідних, ув’язнених у самопроголошених республіках, чекають і в Тернополі.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також