Стало відомо, чому поліції не вдалося обшукати новий офіс "Хеліксу"

Новий офіс "Helix", який урочисто відкрили в Тернополі, не вдалося обшукати. Чому так сталося розповів начальник Головного управління Національної поліції Олександр Богомол на брифінгу.

— Ми відвідували їхній новий офіс, щоб провести там обшук, але він не працює. Людей звертається все більше і більше, на жаль, майна ми більше не знайшли. Те, що ми арештували, зберігається. Тому я думаю, що частину втрачених коштів держава буде відшкодовувати. Ми закликаємо звертатися всіх потерпілих у поліцію, — каже правоохоронець.

За його словами, ошукали людей на декілька десятків мільйонів: — Остання зафіксована цифра була 37 мільйонів, а зараз — вже понад 40. Кожен день в поліцію поступає від трьох до восьми нових заяв, — говорить Олександр Богомол.

Нагадаємо, що у грудні 2016 року в Тернополі затримали трьох керівників "Helix" Дмитра Нагуту, Романа Фелика та Богдана Воронцова. Невдовзі їм обрали міру запобіжного заходу: усі троє мали перебувати два місяці за гратами на час ведення слідства з можливістю внесення застави. Фігуранти фінансової піраміди, внісши заставу у 8,5 млн грн, сьогодні перебувають на волі. 

Під час слідства у них були проведені обшуки. Арештовано 30 банківських рахунків, 12 автомобілів загальною вартістю понад 1 млн доларів, 7 елітних квартир у Тернополі та столиці, будинок в Києві, а також цінні речі на майже 500 тисяч гривень.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також