"Смертельний" гумор в довоєнному Тернополі: похоронні агенти вичікували, поки хтось помре. Відео

Бізнес на смерті мали у довоєнному Тернополі агенти похоронних бюр, яких у місті було кілька. Старожили пригадують, що агенти пильнували, щоби першими прийти до покійника, аби мати нових клієнтів. Про це розказує тернопільський краєзнавець Тарас Циклиняк. 

— Було в Тернополі кілька похоронних бюр і були агенти, які слідкували за тим, хто помирає в місті. Знали, що на такій-то вулиці комусь зле і треба пильнувати, щоби першим зайти до хати. Агенти бачили, якщо світло світиться, то, значить, вже хтось вмер, — коментує чоловік. 

Кумедну історію пригадує тернопільський старожил Юрій Свідерський.

— Чоловік там працюав, який мав вуса як в Пілсудського, кликали його "отдай душе". І він сидів на розворі, як дідько махав ногами. Фамілія була Ліпєд.Та й ходив, заглядав, де хто вмер. Бо то було пару чоловік, що мали ті похоронні бюра. Він прийшов до мого хресного тата, який жив на Шептицького, поворот на Медову. Той заслаб, мав грип, а той вже є, відтворає двері. А тато каже: "То ти вже є, ку** твоя мать". Та й взяв нічний горшок і запустив йому в голову, — розказав Юрій Свідерський.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також