Переможниця Євробачення приписала своєму радіо чужі заслуги, забувши про "Ух-радіо" з Тернополя. Відео

Українська співачка Руслана Лижичко разом із чоловіком Олександром Ксенофонтовим та групою однодумців заявила про створення першого повністю українського радіо. Про це повідомили під час прес-конференції. Втім, чимало україномовних радіо існувало до того, а тернопільська ФМ-ка "Ух-радіо", яка діє з 1998 року, перейшла на стовідсотково україномовний формат ще до Помаранчевої революції 2004 року.

— Ми представляємо вам першу Всеукраїнську радіостанцію виключно українською мовою Radio1.ua. Такого продукту не було, — зазначили на початку прес-конференції в Укрінформі.

Руслану та її заяви відразу затролили у соцмережах. Співачці ставлять у приклад "Ух-радіо" з Тернополя та інші україномовні радіостанції.

— Не знав, що Олександр Ксенофонтов та Руслана Лижичко створили першу україномовну радіостанцію)))
Зараз стало модним "ВПЕРШЕ створювати радіо з виключно українським мовленням". Але мушу нагадати, що "УХрадіо" створено ще в 1998 році і веде мовлення ВИКЛЮЧНО УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ ТА ВИКЛЮЧНО З УКРАЇНСЬКИМИ ПІСНЯМИ з 2004 року. Вважаю, що заголовок публікації прикра помилка. Буває, — відреагував у себе на сторінці один з керівників тернопільського "Ух-радіо" Юрій Фартушняк.

Радіо, яке створює Руслана з командою, називатиметься Radio1.ua. "Ух-радіо" ж з Тернополя працює на частоті 101,1.

Довідка:

Радіостанція веде мовлення 100% українською мовою. Музика - ukrainian top 100. Окрім музичних блоків в ефірі лунають місцеві новини, хіт-паради, розважальні, пізнавальні та вітальні програми. Станція веде мовлення з 20-го грудня 1998-го року. З жовтня 1999-го року станція перебуває в ефірі цілодобово, автоматизований ефір. У нинішньому форматі - з кінця липня 2004-го.

У 2003 році "Українській Хвилі" було присуджено звання "Найкращий засіб масової інформації". За підсумками III щорічного Тернопільського обласного рейтингу підприємницьких ініціатив "Молодь обирає найкраще", молоді люди в 2004 році найкращою серед місцевих радіостанцій визнали саме "УХ Радіо", колектив було оголошено переможцем в номінації "Слухай своє" нагороджено за сумлінну працю та високий професіоналізм у роботі.

За результатами моніторинґу виходу україномовного продукту в ефірі найкращою визнано роботу дирекції "Ух-радіо".

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також