На Тернопільщині відкрили меморіал загиблому "Світляку", який загинув під Іловайськом. ФОТО

В селі Великий Глибочок відкрили і освятили меморіал Андрію Дрьоміну "Світляку", який загинув під Іловайськом. Меморіал відкрито на подвір’ї народного музею Ярослава та Слави Стецьків що діє у селі.

Андрій Дрьомін загинув на початковому етапі боїв за Іловайськ, його підрозділ проводив розвідку - боєм позицій противника під Іловайськом 10 серпня 2014 року. Після цього вже були і важка операція наших військ в Іловайську, і вихід з оперативного оточення.

- Останню крапку в розслідуванні причин поразки наших військ в тій операції ще не поставлено. Думаю, що згодом висновки будуть зроблені військовими експертами та юристами, і ті хто вчинив неналежне планування і проведення операції понесуть заслужену відповідальність. Ми ж повинні пам’ятати що наш земляк Андрій Дрьомін загинув героєм, віддавши своє життя в найтяжчий період російсько-української війни на Донбасі. Прийшли на відкриття меморіалу родина, побратими УНСОвці, «Азовці», ветерани російсько-української війни, голова Тернопільської РДА та голова районної ради депутатів, друзі та близькі, односельці, - пише у фейсбуці прес-секретар ГО "Схід та Захід єдині" Ігор Крочак.

ФОТО: Ігора Крочака та Тетяни Петришин.


Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також