Комунальники пояснили, чому в Старому парку досі лежать кучугури снігу

Чому в Старому парку досі лежать кучугури снігу пояснили в Управлінні житлово-комунального господарства. Це чистий сніг без хімікатів, який забирати звідти не планувалося, бо це не раціонально, адже він не приносить шкоди ні людям, ні природі.

Рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради було визначено місця складування снігу на 2016-2017 роки, проте у зв’язку із надмірною кількістю опадів довелося оперативно приймати рішення щодо додаткових місць для вивезення снігу, оскільки було необхідно було звільняти від снігу проїжджі частини, центральні вулички, зупинки громадського транспорту.

— Сніг не планувалося звідти вивозити. Напередодні зими були визначенні місця для складування снігу. Оскільки снігових опадів було дуже багато, потрібно було розчистити найважливіші магістральні дороги. Довелося екстрено приймати рішення куди додатково вивозити сніг. Старий парк обрали, адже там немає великих пішохідних чи автомобільних доріг, яким би перешкоджав той сніг. Там немає потреби під’їжджати швидкій чи пожежній машині, тому там розмістили цей сніг, — розповідають ДОБІ в Управлінні житлово-комунального господарства.

Також зазначають, що чистий сніг у Тернополі традиційно вивозять на території парків. Відповідно, сніг із Театрального майдану, з вулиць Сагайдачного та Валової було вивезено до Старого парку.

— Цей сніг нічим не посипаний та не оброблений. Ніяких хімікатів там не використовувалося. Сніг з шлаком, який може забруднити місто, який збирали з доріг — вивозили на Об’їзну. А те, що сніг чорніє — це природньо. Він є інертним матеріалом, який при таненні не несе екологічної загрози, — кажуть в управлінні.

За словами комунальників, вивозити його — це нераціональна витрата коштів. У Тернополі вивозили сніг з місць, де він заважав людям та транспорту — це зупинки центральні вулиці міста, тротуари та транспортні розв’язки.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також