Головний єгер Бучаччини розповів, чому стріляв у собак 31 грудня

Слідчі продовжують з'ясовувати усі обставини випадку, що мав місце на Бучаччині у загальнозоологічному заказнику місцевого значення Пулікове. Нагадаємо, що там 31 грудня керівник Бучацького товариства мисливців та рибалок стріляв у собак. Відповідне відео поширили в соцмережах.

На даний момент вже опитали двох єгерів та керівника місцевого товариства мисливців та рибалок Василя Сеника. 

За їх словами, у той день один з працівників лісового господарства, почувши постріли на території заказника, повідомив про це керівника товариства. Останній прибув до місця полювання разом зі ще одним єгерем. З лісу в цей час вийшли двоє людей разом із собаками. На вимогу надати документи чоловіки стали вести себе агресивно і натравили на перевіряючих собак.

Василь Сеник каже, що він вистрелив лише в одну тварину. Запевняє, що мав право так чинити згідно статті 34 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», адже власники чотирилапих на вимогу не надали жодних документів на тварин.

У поліції повідомили, наразі розслідування кримінального провадження триває, оскільки ще не допитані особи, які є власниками тварин.

 

 

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також