Діти, красуні, стильні чоловіки – у Тернополі відкрився музей ретро-автомобілів (Фото)

Позашляховик, який зробили з шести «горбатих Запорожців», автомобіль президента США,  БМВ з 1933 року та інші унікальні авто відтепер можна побачити у музеї ретро-автомобілів, що відкрився нині в Тернополі.

– Це результат 20-річної праці і 10-річної мрії до того. Все починалось з маленької машинки, – каже засновник музею Тарас Демкура.

Він відомий меценат, інвестор у популяризації Тернопільського краю. Саме йому належить колекція ретро-легківок.

– Колись я побачив таку виставку в Парижі і подумав: а чому такого не може бути в Україні? Коли повернувся в Україну і дізнався, що такі машини вивозять закордон за безцінь, вирішив, що такий музей повинен бути у нас. Це стало для мене справою честі. Це вже не хобі, а клопітка праця, – добавив меценат.

Найбільшою гордістю для Тараса Демкури є перший автомобіль колекції.

– У Вінниці помер дідусь. Діти вирішили здати на металобрухт усе дідове залізяччя, яке стояло в гаражі. Так склалося, що вони поїхали до реставраторів і попросили у них різака, щоб порізати автомобіль. Ті хлопці приїхали і побачили Мейбах, екземплярів якого в Європі є лиш декілька. Зараз ця машина реставрована і є гордістю нашої колекції.

Загалом, у колекції ретро-автомобілів є 25 машин. Серед них зібраний позашляховик з шести «горбатих Запорожців», автомобіль подарований Леоніду Брєжнєву президентом США Річардом Ніксоном та інші рідкісні легківки.   

Серед запрошених гостей були школярі з Тернопільської спеціальної школи-інтернату зі зниженим слухом.   

– Ми брали участь у проекті «Казковий вулик». На цьому заході був директор «Атріуму» Тарас Демкура, напевне йому творчі роботи дітей сподобались. Він нас запросив на сьогоднішній захід. А ми напросилися зробити тут виставку-продаж картин. Усі картини – це творчі роботи дітей. Ми іноді їх розпродуємо, бо необхідно закупляти матеріали для картин, які є не дешевими, – розповіла заступник директора школи Ольга Маніло.

Дитячі роботи придбали відомі люди Тернополя. Малюнки купили ресторатор Тарас Гросуляк, керівник поліції області Олександр Богомол та інші гості на відкритті музею.


Назарій Наджога

Опис відсутній


Читайте також