«Не така як усі» – я на всіх не орієнтувалася, – блакитноволоса тернопільська випускниця

На параді випускників тернополян найбільше вразила випускниця-медалістка з блакитним волоссям. Дівчина прийшла на святкування у вишитій сорочці, поверх якої була шкіряна безрукавка з написом «We don't need no education» – слова з пісні Pink Floyd.

Хвиля активного обговорення про дівчину, яка «рве систему, наші шаблони і стереотипи», розпочалася у Фейсбуці після опублікованого посту Віктора Громового. Ця незвичайна, «нестандартна» й «унікальна» незнайомка – випускниця школи № 26 Галина Чубата.

Про те, якою Галина є насправді дівчина розповіла «Добі». На випускний, зізнається, нічого спеціально не готувала і не змінювала.

– Була така як є, а про те, що кажуть "не така як усі", то я на усіх просто не орієнтувалася. Завжди треба бути собою, так, як комфортно і звично. Тут вибір кожного на кого орієнтуватися у житті і ким бути.

Сукні Галина не хотіла, про макіяж, манікюр теж не переймалася, а колір волосся уже півроку, як блакитний. І нічого тут такого немає, просто, каже, подобається. Святкувала випускний на концерті важкої рок-музики.

– З однокласниками не хотіла, не цікаво. Занадто велика різниця в смаках, поглядах, банальна відсутність спільних тем для розмови.

Її батько, Микола Іванович, написав, що Галина за час навчання в школі отримала 92 грамоти та дипломи, закінчила музичну і художню школу, а також заочно фізматшколу. В одинадцятому класі її нагородили 17 грамотами. Читає, каже, вже більше за мене, а захотіла вивчити латинь, – вивчила.

– Мета навчання не в грамотах і не в медалі. Основне – знання, яке, звісно, не завжди дається легко. Грамоти, можливо, просто показник, порівняння. Але ніколи не можна все зводити до них чи до оцінок, або «до папірця», який іноді може бути метою освіти у деяких, – наголошує Галина.

Ідея напису золотої медалістки Галини Чубатої на жилетці проста: "нам не потрібна така освіта" і її система.

Попри те, що в дівчини багато талантів, її запрошували на бюджетну форму навчання на факультет дизайну, – Галина обрала фізику. Хоче вступити до Інституту високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка, і здобувати освіту на факультеті «нанофізика і наносенсорика».



Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також