Знімуть фільм за сценарієм письменників з Тернополя, яких відзначили на "Коронації"

Фільм про життя владики Павла Василика зніме телеканал "1+1". Про це на церемонії нагородження літературного конкурсу "Коронація слова" заявив генеральний продюсер каналу. Автори кіносценарію "Проліскам сніг не страшний" — письменники Валентина Семеняк та Богдан Мельничук з Тернопільщини. Їхня робота стала кращою в номінації. 

— Родзинка цього літературного конкурсу полягає у цьому — до останньої хвилини ви не знаєте, що отримаєте. Стоїте на сцені Київського театру оперети і чекаєте, поки відкриють конверт. Ніхто нічого не знає. Чесно, не сподівалась. Писати у жанрі кіносценарію мені дуже сподобалось. Відкрились невідомі досі можливості, про які навіть не підозрювала. Правду кажуть, що нема меж людської досконалості, — ділиться враженнями Валентина Семеняк. 

Письменниця повідомила, що відбудеться екранізація дивовижної історії з життя владики Павла Василика, який зумів вивести греко-католицьку церкву з підпілля.

— Дякую за співпрацю письменника Богдана Мельничука і багатьох людей, з якими я зустрічалась, збираючи матеріал. Серед них — незабутній (світлої памяті) Степан Сапеляк, з яким ми зустрічались у Харкові. Рідний брат о. Павла — Роман Василик у Львові, — додає письменниця.

Богдан Мельничук на церемонію нагородження не поїхав через стан здоров'я, але, каже, вболівав та дивився онлайн. Чоловік чесно зізнається, що в кіносценарій більше роботи вклала Валентина Семеняк, каже, працювати з нею було дуже приємно. 

Зазначимо, що Богдан Мельничук, який встиг написати десятки книг та тисячі видань відредагувати, відзначений на літературному конкурсі вже сьомий рік поспіль. Щороку письменник був номінантом у різних жанрах, починаючи від пісенної лірики, закінчуючи творами для дітей. 

Фото з архіву Валентини Семеняк


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також