За ціною двокімнатної квартири можна звести цілий будинок. Фото

Будинок за містом чи квартира в багатоповерхівці? Ті, хто вирішив придбати житло, постають перед вибором. Часто ключовою у вирішенні питання є ціна. Навіть якщо дуже хочеться омріяну хатинку за містом, але, буває, фінанси зв'язують руки і доводиться зупинятись на варіанті квартири у багатоповерхівці. Втім, будинок за ціною двокімнатної квартири, це реально. Вихід: екологічні дерев'яні будинки. Окрім безлічі переваг: екологічності, енергоефективності, привабливості, такі будинки є значно дешевші, ніж їхні цегляні аналоги.

Матеріал для будинків

Звести будинок за ціною двокімнатної квартири — реально. Головний архітектор компанії "ДеревоДім" Микола Тихоліс розповідає, що можна спроектувати будиночки з бруса на кожен смак.

— Ми споруджуємо будинки з суцільного оциліндрованого бруса природної вологості. Матеріалом для будівництва служить сосна. ЇЇ деревина володіє найкращими фізико-технічними характеристиками, у порівнянні, наприклад, зі смерекою чи ялицею: найвищим рівнем міцності, щільності, густини, стійкістю до утворення тріщин, естетичною привабливістю тощо.

Компанія "ДеревоДім" володіє повним циклом виробництва пиломатеріалів, що дозволяє гарантувати максимальну якість нашої продукції. Тому фахівці, які беруться до справи, відповідають за виконання монтажних робіт на кожному з етапів будівництва. Ми гарантуємо, що наші будинки, за умови правильного догляду, здатні прослужити не одному поколінню господарів.

Дерев'яні будинки «під ключ»: що це значить?

 — Комплектація «під ключ» передбачає виконання всіх зовнішніх і внутрішніх опоряджувальних робіт, тобто такий дім буде готовий до експлуатації. Вартість житла включає: монтаж вікон і дверей, покрівельний матеріал, лакофарбове покриття для зовнішніх і внутрішніх стін, герметизацію міжбрусових швів, проведення комунікацій тощо. Метр квадратний загальної площі дерев'яного будинку в максимальній комплектації буде коштувати від 350 до 500 доларів. У вартість не входять розетки, вимикачі, світильники й інша фурнітура, оскільки це залежить від індивідуальних уподобань господарів помешкання.

Як формується вартість будинку?

В загальному, на ціну дерев'яного будинку впливає декілька факторів, серед яких ступінь готовності житла на момент здачі, особливості архітектурного рішення (діаметр стінового бруса, кількість перестінків, висота поверхів, форма та складність даху тощо), а також якість комплектуючих матеріалів (вікон і дверей, покрівельного матеріалу, лакофарбового покриття та ін.).

Так, наприклад, чотирикутний півтораповерховий будинок, із простим двоскатним дахом, буде коштувати на 15-20% дешевше, ніж аналогічний за площею, г- подібний в плані, одноповерховий дім із складним дахом.

Загалом ми пропонуємо своїм клієнтам три типи комплектацій:

  • «База» (140-180 у.о.);
  • "Стандарт" (240-350 у.о.);
  • "Преміум" (350-500 у.о.).

Точну вартість метра квадратного для конкретного будинку можна визначити лише при наявності в замовника проекту та узгодження з ним усіх деталей щодо будівництва.

Дещо з переваг дерев'яних будинків

Дім з бруса має цілий ряд переваг. Таке житло зводиться швидко: від 1 до 8 місяців (залежно від комплектації). Природна краса дерев'яного будинку дозволяє не тільки постійно тішити господарів, а й заощадити кошти, які довелося б витратити на зовнішню та внутрішню обробку стін. Це в свою чергу впливає за загальну вартість оселі. Дім з оциліндрованого бруса обійдеться замовнику вдвічі, а то й втричі дешевше, ніж традиційне помешкання з цегли чи піноблоків. Окрім цього, такі будинки теплі й швидко прогріваються, що допоможе суттєво зекономити на опаленні. Завдяки використанню сучасних, екологічно безпечних розчинів, деревина не піддається горінню, гниттю й впливу ультрафіолетового випромінювання, зберігаючи свій первозданний вигляд впродовж десятиліть. Перебування в домі з бруса покращує сон, настрій, додає сил, нормалізує тиск і функцію легень, знімає стреси, підвищує працездатність. До того ж, жити в такому помешканні не тільки комфортно, але й престижно. Зруб вказує на відповідний соціальний статус сім'ї. Не дарма в економічно розвинених країнах з дерева зводять сімейні котеджі в престижних заміських районах, представницькі резиденції, готелі дорогих гірських курортів, бази відпочинку, ресторани і т.д. Приємно, що тепер і в свідомості наших співвітчизників, дерев'яний будинок все більше асоціюється з хорошим смаком власника, його турботою про здоров'я своєї родини і прагненням до поліпшення екологічної ситуації в країні.

Офіс компанії «ДеревоДім» також збудований із оциліндрованого бруса. Всередині красиво та затишно, приємно пахне сосною. Інтер'єр вражає простотою й водночас оригінальністю. Відчувається близькість із природою та спокій.

Переконатись у цьому і побачити офіс компанії "ДеревоДім" можуть всі охочі. Розташований він у Тернополі, на вулиці Текстильна, 44. Додаткові питання можна поставити за номером (0352) 55-02-77. Фото будинків та чимало цікавої інформації є на сайті компанії: derevodim.com.ua

 

 

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також