Айдарівця з Тернопільщини звинувачують у підриві автомобіля кримінального авторитета з Львівщини


Бійця батальйону «Айдар» Вадима Цукерника з Борщівщини та ще п’ятьох чоловіків звинувачують у підриві автомобіля львівського бізнесмена. Випадок стався на Прикарпатті влітку цього року. Сам бізнесмен вижив, але загинули троє охоронців. У поліції впевнені, що докази проти Цукерника та інших більш ніж серйозні. Рідні Вадима поки що не коментують обвинувачення, а адвокат борщівчанина повідомляє, що кілька днів не знає, де його підзахисний.

Під час затримання Вадима на Тернопільщині, за словами свідків, оперативники застосували зброю, затримували нашого земляка без оголошення підозри. Львівські поліціянти доправили хлопця до сусіднього обласного центру на допити та для оголошення міри запобіжного заходу, — пише НОВА.

Як відомо, 29 серпня у Старому Селі Пустомитівського району Львівської області вибухнув автомобіль-позашляховик, у якому їхав Богдан Копитко. Унаслідок вибуху загинули троє людей, ще одного постраждалого госпіталізували. Міну заклали під асфальт. Вона була не радіокерована. Після підриву «Мерседес-Бенц GL» обстріляли з двох чи трьох автоматів.

Богдан Копитко відомий у кримінальних колах Львівщини на прізвисько «Копито». Судимість дістав під час служби в армії за участь у груповій бійці. Після строку потрапив у львівську кримінальну «бригаду» Ореста Завінського. Останнього вбили  21 червня 1994 року, а Копитко створив власну групу. У 1997 році Копитко почав декларувати свою прихильність до чистого бізнесу. Його ім’я «засвітилось» у 2001-ому, коли бійці його «бригади» почали в грубій формі «впливати» на наркоділків. У 2004-ому Копитко щиро прийняв Помаранчеву революцію, подейкують, саме в Старому Селі переховувались від можливих репресій члени родини Віктора Ющенка. На початку 2000-их преса звинувачувала людей з оточення бізнесмена у причетності до нафтових «врізок» на території Івано-Франківщини. Копитко був засновником багатьох фірм і підприємств, перебував у приятельських стосунках із низкою бізнесменів, політиків, олігархів, почесних консулів і «злодіїв у законі» загальноукраїнського рівня. Невдовзі Богдан Копитко отримав громадянство Чехії й перевіз туди сім’ю.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також