Відпускати найважчі гріхи на Тернопільщині мають право лише чотири священики

Відтепер пробачити важкі гріхи на Тернопільщині мають право лише чотири священики. Таким правом їх наділив Папа Римський. Оскільки 2016 рік оголошеро Роком Божого Милосердя, важлива місія покладена на понад двадцятьох священиків практично із усіх митрополій та єпархій УГКЦ та понад сімсот католицьких священиків із усього світу.

Священики проповідуватимуть Бога милосердного.

Вони упродовж декількох днів побували у Ватикані, де мали зустріч із святішим Отцем. Глава Католицької Церкви зібрав священиків з усього світу, аби дати їм свої настанови та благословення.

Напередодні Папа Римський Франциск звернувся до єпископів з проханням визначити священнослужителів, які б зголосилися б місіонерами милосердя. Ними з благословення митрополита кир Василія Семенюка на Тернопільщині стали о. Роман Дутчак (відповідальний за Ювілейний Рік у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії), о. Мартин Хомів (Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці), о. Василь Баглей (церква Успіння Пресвятої Богородиці смт. Козова) та о. Зеновій Пахолок (Марійський духовний центр у Зарваниці), повідомили в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

Під час візиту до Риму священики отримали мандат святішого Отця, яким дозволяються відпускати гріхи зарезервовані Апостольським Престолом. Мова йде про дуже важкі провини, зокрема, скоєні супроти Церкви та Святих Тайн. Цими повноваженнями священнослужителі архиєпархії мають можливість користуватися протягом року Милосердя. Сповненою надзвичайних емоцій і духовного піднесення була наша аудієнція з Святішим Отцем у залі папи Григорія VII де папа звернувся до нас з таким словом:

— Бути Місіонерами Милосердя вимагає від вас бути свідками близькості Господа Бога та Його способу любити, – зазначив Папа Франциск.

Отці мали нагоду доторкнутися і помолитися біля мощей святого отця Піо з Петрельчіно і святого отця Леопольдо Мандіча. Ці монахи-капуцини, один з яких жив у минулому столітті, інший – у позаминулому, були сильними проповідниками і добрими сповідниками. Папа спеціально просив, аби їхні мощі привезли, як приклад для нас.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також