Вареники, голубці і домашній хліб, — волонтер розказала, як тернополяни допомагають бійцям

Тернопільські господарі і господині тішать бійців домашньою їжею: готують і передають навіть салат. Волонтери кажуть: дякувати Богу, що є сьогодні небайдужі люди. 

— От наша пані Марія Шестипалко та її "армія добровольців". Вівторок. На продуктовому ринку купує м' ясо для солдатських страв (uроші ще з наколядованих), а наші продавці м'ясного відділу ще близько 40 кг м'яса на фарш просто офірували. Дальше, овочі. Купує моркву, капусту, а продавці овочів наскладали цілі ящики картоплі, цибулі, моркви, капусти. І все це добро відвозить своїм авто безвідмовний пан Михайло з магазину "БДЖОЛИ", — розказує Тетяна Семенець з волонтерського об'єднання "Бункер С". — Велике людське дякую і низький уклін нашим продавцям центрального ринку!

Окрім того, часто допомагають прихожани церков. 

— Середа, четвер, п'ятниця, субота — церква Святого Йосафата. У трапезній зранку до вечора кипить робота жінок дружини "Матері молитви". 

Результати роботи:
175 відер (5кг) - вареників;
22 відра (5кг) - голубці;
18 відер (3кг) - салат;
22 відра (5кг) - капустяники і гречаники;
4 відра (5кг) - тушена капуста;
21 ящик печива;
18 буханок хліба.

Жінка зазначає, що частина страв уже поїхала на батальйон "Азов", бійці уже дзвонили і дякували за домашню смакоту. 

— Решта приготовлених наїдків поїде рейсом волонтерської групи "Схід та Захід єдині". Ну і як не гордитися нашими українськими жінками? Нехай Господь благословить вашу працю і дає здоров'я за ваше добре серце.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також