- Думаю, що це тема до якої ми давно мали повернутися, а особливо моє покоління. Маємо на меті зупинити оцей процес не зовсім здорових напрямків харчування і повернутись до свого коріння: бабусь і дідусів. Вивчити і відтворити те, що їли наші предки, взнати яка культура споживання була. Саме це й має на меті "Клуб Галицької кухні", - розповів на презентації власник "Ковчегу" Михайло Гросуляк. За словами модератора зустрічі, "Клуб Галицької кухні" має об’єднати всіх зацікавлених у розвитку галицької кулінарії (рестораторів, кухарів, дослідників, журналістів, представників влади, громадських діячів), як культурного феномену, а також як ресурсу, що сприятиме туристичні привабливості Галичини. - Після Євро-2012 багато європейців і туристів зі всього світу зрозуміли, що в нас тут теж є на що подивитись і що спробувати. Усім вже надоїли суші, піца та фаст фуди. Ми ж плануємо відродити кухню Галичини, а також зробити все, щоб ця кухня не зникла, оскільки самі знаєте, що зараз старовинні рецепти і методи приготування страв ніхто не зберігає і через кілька років вони просто можуть зникнути, - розповів Михайло Лемак. Долучитись до створення унікального проекту можуть і тернополяни. Жителі міста можуть запропонувати своє бачення розвитку проекту чи свої ідеї стосовно Галицької кухні. Деталі на http://www.gcc.in.ua. Сергій БАЛУЦЬКИЙ