В ОДА розповіли, хто подав бабусі в будинку престарілих їжу на газетці

Салат на брудній газеті в лановецькому будинку престарілих бабусі подала відвідувачка закладу, а не працівники відділення. Про це "ДОБІ" повідомили в департаменті соціального захисту населення Тернопільської ОДА. Через оприлюднені фото нині провели перевірку харчування підопічних у стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів Лановецького району.

Нагадаємо, фото опублікував у себе на сторінці журналіст Петро Марчук.

— Під час перевірки стаціонарного відділення з’ясовано, що меню на тиждень взагалі не передбачає приготування для підопічних такої страви як салат «Олів’є». Враховуючи особливості вікової категорії мешканців закладу, зокрема в ньому проживають особи похилого віку, їжа для підопічних готується з дотриманням встановлених добових норм харчування, в тому числі дієтичного, —  повідомляє начальник департаменту Вадим Боярський.

У відділенні, зазначає він, є спеціально облаштована їдальня, а заклад повністю забезпечений необхідним столовим інвентарем, в тому числі посудом. Жодних зауважень чи скарг на роботу працівників кухні від підопічних стаціонарного відділення останнім часом не надходило.

— Під час бесіди з мешканцями та працівниками закладу встановлено, що вказаний салат принесла відвідувачка одній із підопічних. Персоналом було запропоновано посуд, але жінка відмовилась, оскільки продукти, які вона принесла були в посуді. Разом з тим вона вирішила пригостити салатом, ще одну жінку. Виявивши, що жінка спить не вигадала нічого іншого, залишила салат на газеті, який і був сфотографований іншим відвідувачем, — пояснює Боярський.

Салат бабуся не їла і персонал встиг його викинути. 

— Однак мав місце людський фактор, який в одну мить може перекреслити щоденну клопітку роботу працівників. Водночас з метою попередження в майбутньому подібних прикрих випадків окремих працівників та керівництво закладу буде притягнуто до відповідальності, — повідомив директор департаменту.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також