У Тернополі влаштують "Ніч матерів" — свято жіночих божеств

Провести вечір у жіночому колі запрошують тернополянок. На зустріч кличуть матерів, вагітних і тих, хто планує дітей. Жінки згадуватимуть традиції, які передались від бабусь і передадуться дочкам.

"В ніч з 24 на 25 грудня наші дуже далекі предки святкували Ніч Матерів - свято жіночих божеств, в яких вірували на початку нашої ери в різних куточках Європи. Це свято вважалось одним з найбільших і найважливіших в ті часи. Елементи обрядів і деякі традиції перекочували в сьогоднішні, такі звичні нам, атрибути різдвяних і новорічних свят", — йдеться в повідомленні. 

Організатори зазначають, що сьогодні, все більше жінок з різних країн відзначають це свято, придумуючи свої традиції.

— Тож чому б і нам не зібратися разом і не утворити жіноче коло. Згадати свою жіночу лінію, традиції, які можливо передавались від вашої бабусі вашій мамі і вам. А також поговорити про те, що ви хотіли б передати своїй донечці. Створимо душевну атмосферу, запалимо свічки, будемо заплітати по колу спільну мандалу і спілкуватись на дуже жіночі теми. А ще попробуємо відворити на папері свої відчуття (в техніці акварелі по мокрому), — зазначає організаторка. 

На зустріч запрошуються мами (але без діток), вагітні а також жінки, які тільки планують стати мамами. З собою приносити нічого не потрібно, все буде на місці. В скриньку можна кинути,  скільки хто вважатиме за потрібне.

Відбудеться заняття в Тернополі, на вулиці Лисенка,8. Початок о 18.00


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також