Тернополяни стріляли феєрверками всю ніч, попри заборону

Тернополяни масово повідомляють про феєрверки, які стріляли в Тернополі аж до самого ранку. Дискусії тривають між прихильниками й противниками піротехніки. Хтось вважає, що на свято треба веселитись, хтось нарікає, що бійці, які повернулись з АТО, а також маленькі діти, сприймають вибухи зі страхом.

— Колись, ще як були живі мої дідусь із бабцею, вони казали, що спалахи і гул салютів їм нагадували, "як німці наступали"... Чесно, занадто... Але не всі це роблять, як кажуть, "на зло", хтось справді радіє салютам, це красиво й видовищно... І, як правило, це всього лиш фактично раз у році... Тому давайте не будемо такими категоричними, але і не байдужими до цього, — пише Станіслав Нагірняк.

— Я розумію що Новий рік, але є маленькі діти, а вікна від тих салютів трясуться. Моя доця вже три рази зривалась, плакала від тих салютів. Це просто нестерпно, ми повинні виконувати закон, бо інакше нічого не зміниться в цій країні, — зазначила Таня Алтьор.

Заборона на феєрверки діє в Тернополі уже два роки. Відповідне рішення прийняв виконком. Зокрема, у документі йдеться: "На території Тернополя забороняється використовувати піротехнічні засоби (феєрверки) до моменту завершення антитерористичної операції". Заборону поки ніхто не знімав.

Зазначимо, що разом із Тернополем феєрверки заборонили Київ, Дніпропетровськ, Черкаси, Львів, Суми, Чернівці. Але у цих містах заборона знімається у новорічну ніч, на відміну від Тернополя.

Окрім того, на Театральному майдані заборонено продавати піротехнічні засоби.

Нагадаємо, про використання феєрверків можна повідомити правоохоронцям за номером 102.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також