Тернополяни показали в Лисичанську український вертеп. Фото

Три дні тернополяни ходили з вертепом у Лисичанську. Різдвяне дійство із Тернополя побачили у кількох міських школах, в пекарні, на пивзаводі та в торгових центрах міста. Завітали тернополяни і до наших військових. 

— З 18 по 20 січня  на Луганщині відбулася патріотична акція “Ми ідемо з колядою!”. Цього року, напередодні Дня Соборності України, громадська організація “Молода Просвіта” та Тернопільський гурт “Фамажор” відвідали місто Лисичанськ із Вертепом та колядою. За час перебування молодих просвітян на Луганщині вертеп змогли побачити більше 1000 людей. Для тернополян різдвяне театральне дійство є звичним явищем. Та є люди, які не знають такого звичаю. Саме тому ми вирушили у Лисичанськ. Те, що такі заходи потрібні, підтвердило щире захоплення дітей та дорослих, які побачили героїв вертепного дійства та почули чудові українські колядки. Окрім того в Лисичанську є багато наших військових, яким ми принесли різдвяну радість через коляду та вертеп, - розповів організатор акції Святослав Абрам’юк.

Як розповів Орест Кутрань з гурту "Фамажор", кожне вертепне дійство завершувалось танцями.

— Дуже цікаво було виступати для дітей та дорослих, які з великою радістю слухали колядки та героїв вертепу. Окрім вертепу після кожного виступу ми змогли виконати кілька українських пісень. І що цікаво ці пісні запалили слухачів аж так, що вони танцювати. Кожен вертеп закінчувався танцями. – зазначив Орест Кутрань.

Нагадаємо, що тернополяни не вперше відвідують Схід України і показують там вертеп. У попередні роки дійство могли побчити у Донецьку, Сумах, Запоріжжі, Чернігові, Сєверодонецьку. Основною метою проведення патріотичної акції є популяризація українських традицій та активізація співпраці між молоддю Сходу і Заходу України.

Цьогорічну акцію підтримали відділ у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА та громадська організація “Вільні люди”.

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також