Тернопільський лікар-уролог розповідає про причини виникнення простатиту в чоловіків

Про причини виникнення та профілактику простатиту розповідає лікар-уролог МЦ «Оксфорд Медікал Тернопіль» — Руслан Володимирович Кук.

«Запалення передміхурової залози – захворювання, уникнути якого набагато простіше, ніж вилікувати. Внесіть у своє життя невеликі зміни, корисні для профілактики простатиту і ви не будете все життя страждати від цього неприємного і складного захворювання, — говорить Руслан Володимирович, — якщо у вас сидяча робота, постарайтеся чергувати її з фізичною активністю, не забувайте правильно харчуватися і дотримуйтеся режиму сну, уникайте переохолоджень і не бійтеся користуватися проносними засобами при запорах. При появі симптомів урологічного або венеричного захворювання своєчасно звертайтесь до лікаря» .

«Пацієнти, які перенесли простатит, повинні перебувати під наглядом уролога ще протягом двох років. Раз на півроку, навесні і восени, необхідно проходить ультразвукову діагностику, щоб уникнути рецидивів і загострення захворювання, наполегливо рекомендую пацієнтам, які пройшли курс лікування, виключити вживання алкоголю і тютюну на період 2 – 6 місяців після лікування, вести рухливий спосіб життя, займатися спортом, частіше перебувати на свіжому повітрі, захистити себе від стресових ситуацій. Головне - регулярне статеве життя!» — рекомендує лікар.

«Від простатиту не вмирають, але життя він може зіпсувати неабияк. Памятайте, простатит лікується! Лікувати простатит необхідно, адже хвороба може позначитися не тільки на вас, але і на вашій жінці, створити серйозні проблеми із зачаттям дитини», — говорить пан Руслан.

«Особисто я, раджу не зловживати алкоголем, фізичне навантаження робити помірним, регулярно вести статеве життя, правильно харчуватись та адекватно лікувати інфекційні захворювання сечостатевих органів».

Кращий спосіб перемогти хворобу - не захворіти. А для цього важлива своєчасна профілактика захворювання. Будьте здорові з МЦ «Оксфорд Медікал».

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також