Тернопільські волонтери просять яєць

Бракує яєць для ліпки відомих на передовій тернопільських вареників. Волонтери об'єднання "Бункер С" шукають курячі яйця по прийнятній ціні, а також приймуть їх у дарунок. Якщо мука, картопля і смалець ще є, то яєць катастрофічно бракує. 

— Тернопільські вареники вже стали своєрідним брендом в зоні АТО. Їх дуже люблять і дуже чекають. Хоч бійці і мають що їсти, але вареники також і моральне задоволення приносять. Вони нагадують про дім. Передачі, які ми надсилаємо з Тернополя, як символ того, що бійців поважають, що їх цінують. Це своєрідна підтримка, — розказує волонтер Андрій Крижановський. 

Раніше господині встигали наліпити до 100 відерок вареників на тиждень. Працюють переважно вечорами після роботи. Готові вареники заливають смальцем і поштою передають на Схід. Зараз охочих ліпити вареників поменшало, також люди жертвують менше муки і картоплі, тож кількість вареників скоротилась до 50 відерок на тиждень. Необхідне волонтери закуповують переважно власним коштом. 

— Найбільше треба яєць, ми готові їх купити у великій кількості за помірну ціну. Якщо знайдуться добродії, то, звісно, ми радо прийдемо у дарунок. Також завжди актуальна мука та картопля. І, звісно, радо приймемо у компанії охочих ліпити вареники. 

Нагадаємо, бійці неодноразово дякували за гостинці з Тернополя, вони дуже тішаться смаколикам, які пахнуть домом. 

Приносити продукти, а також долучатись до роботи можна вечорами у Тернополі, на вулиці Старий ринок, 1 (підвал фіздиспансеру). Телефон для довідок 097 225 06 88.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також