Тернопіль може стати містом для військового туризму

Війсковим туризмом в Тернополі зацікавились бельгійці. Днями в місті перебував другий секретар - Військовий аташе Посольства Королівства Бельгія Дір Декостер. Чоловік разом з міським головою обговорив питання відновлення захоронення на Микулинецькому кладовищі бельгійських вояків, які загинули та були поховані на цьому цвинтарі у часи Першої світової війни.

Відомо, що наступного року відбудеться вшанування 100-річчя цієї дати, тому було також обговорено про візит гостей із Бельгії до Тернополя.

- В Тернополі є поховання бельгійських вояків, які воювали тут під час Першої світової. Посольство Бельгії зараз активно піклується такими військовими могилами по всьому світу. Також набуває популярності так званий військовий туризм, коли люди їдуть місцями колишніх військових дій. Оскільки таке поховання є і в Тернополі, то це може стати ще одним цікавим для туристів місцем. Є певне побажання від бельгійських колег, як облагородити могили їхніх бійців на Микулинецькому кладовищі і йшла мова про те, що вони готові приїхати в Тернопіль для вшанування полеглих у війні бельгійців, - зазначив Сергій Надал.

Довідка: Військовий туризм  — різновид туризму, метою якого є відвідання місцевості, пов’язаної з військовими та воєнними діями. Ідея військового туризму полягає в тому, щоб зібрати максимум інформації про різні періоди історії. В Україні до військового туризму відносять замки, і пов'язані з ними військові дії, а також Фортифікаційні споруди, місця відомих битв, ДЗОТи, ДОТи, окопи, залишки техніки, бункери, великі оборонні лінії часів І та ІІ світових воєн, музеї зброї, танки та військова техніка, місця поховання загиблих воїнів.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також