«Радикал» з Тернопільської обласної ради відмовився від депутатства

Обласний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Іван Навольський  достроково склав свій мандат. Відповідний проект рішення сесії Тернопільської облради розмістили на сайті обласного парламенту. Підстава такого рішення – особиста заява «радикала».

Чутки про складання депутатських повноважень Івана Навольського появились після наради з питань державного та громадського контролю у сфері охорони довкілля та природокористування. Нарада відбулася 5 липня за участю громадських організацій та профільних контролюючих органів Тернопільської ОДА.

Тоді голова громадської організації «ПКТМЕ «Скеля» Андрій Об’єщик зауважив керівнику ОДА Степану Барні, що до видобутку гравію в руслі річки Дністер має відношення Іван Навольський. За словами Андрія Об'єщика, гравій в Дністрі видобувався в період нересту риби, що є грубим порушенням природоохоронного законодавства.

Відео: громадська організація "ПКТМЕ "Скеля"



Він також був депутатом обласної ради попереднього скликання від партії «Єдиний Центр», яку раніш очолював в області Сергій Тарашевський. На виборах у 2015 році балотувався в рідному Заліщицькому районі за списками партій Ляшка. На дату обрання обласним депутатом Іван Навольський – член Радикальної партії, директор ПП «Тіміртан», яке спеціалізується на продажі будівельних матеріалів.

Член постійної комісії з питань децентралізації та адміністративно-територіальної реформи, архітектури, будівництва, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Івана Навольського скоріш за все в обласній раді замінить Яцишин Ігор Іванович. Останній – житель Тернополя, директор комунального підприємства обласної ради «Профдезінфекція».

На час виборів 2015-го року значився, як безпартійний. Втім, і до сьогодні на сайті політичної партії «Єдиний Центр» повідомляють, що Ігор Яцишин на даний час керівник секретаріату обласної організації ЄЦ. Балотувався по виборчому окрузі Лановецького району.  Крім того, обласний «радикал» є помічником народного депутата Юрія Чижмаря на громадських засадах.

Наступне засідання сесії Тернопільської обласної ради заплановано на завтра, 20 липня в 10.00. 


Назарій Наджога

Опис відсутній


Читайте також