Природа, фортеці та квіти: у Тернополі виставка полотен Миколи Мельника. Фото

Живописні та насичені картини художника Миколи Мельника можна переглянути до кінця березня у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді, що по вулиці Нечая, 29.

У них відображається краса рідних земель, природа, фортеці, квіти, пейзажі.

Картини художника неабияк приваблюють глядача реалістичністю, неймовірно вдало підібраною гамою кольорів, та позитивним баченням світу. Поціновувачі творчості кажуть: художник настільки вміло показує глядачам прекрасне, яке завжди є довкола нас, що біля його робіт хочеться зупинитися аби роздивитися кожну деталь, помітити кожен порух пензлика та відчути настрій художника.

— Малювання – це мій стиль життя, і я стараюся виділяти на нього свій час, — каже художник. — Кожну вільну хвилину беруся за пензлик і малюю.

На виставці представлено 18 картин, які майстер створював у різні роки свого життя. Кольори, спокій, відчуття прекрасного супроводжує глядача в кожній картині.

Виставку можна переглянути у бібліотеці до кінця березня. Вхід вільний.

Для довідки:

Микола Мельник народився 4 травня 1938 року в селі Поляна Хотинського району Чернівецької області. Із 1967 року живе у Тернополі.

Творча біографія художника багата на виставкову діяльність. Він учасник чисельних обласних, зональних і всеукраїнських виставок. Автор персональних виставок акварелей, живопису та графіки у Тернополі, Кам’янці-Подільському, Хотині, Чернівцях та у рідному селі Поляна.

Багато творів художника знаходиться в приватних колекціх США, Польщі, Німеччини, Словаччини, Казахстану, а також в музеях м. Чернівці, м. Кам’янець-Подільський, м. Тернопіль.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також