Професійна модель — дуже важка і відповідальна робота, — Анастасія Шеремета про своє агенство в Тернополі

Тернополянка Анастасія Шеремета здобувала багато перемог на конкурсах краси, навчалася на перекладача з англійської мови і створила одне з найпрофесійніших модельних агенств в Тернополі, яке співпрацює з іншими країнами світу. Про свій розвиток, цілі, принципи, роботу та красу вона розповіла ДОБІ.

Я працювала моделю в Тернополі та в Україні, а також навчалася в університеті на перекладача з англійської мови, але коли закінчувала 4 курс, то розуміла, що потрібно шукати собі роботу. Тоді я працювала "Снігурочкою" на коорпоративах, або ведучою на випускних. Також мала досвід репетитора і вчила дітей. Пізніше я розуміла, що потрібно шукати серйознішу роботу. Якщо чесно, то завжди хотіла працювати у сфері туристичного бізнесу і багато подорожувати та пізнавати різні країни, але моя доля пішла іншим шляхом.

Разом з дівчатками ми організовували конкурс краси. Я тоді була знайома із директором агенства "InterModels" Світланою і запросила її бути головою журі на даному заході. І саме вона тоді дала поштовх до дій, щоб відкрити своє агенство. Вона мені давала основні знання того, з чого варто починати. Це дуже важливо, адже можна мати модельне агенство і не знати, що саме з ним робити. Тут професіоналізм залежить від знань, адже це дуже тонка справа і треба знати, як працювати з моделю і її розвивати.

Спочатку думала про назву, адже від цього багато що залежить. Назва "Селфі" прийшла мені випадково. Я ввечері була вдома, мені було скучно і я вирішила зробити селфі на телефон, потім пішла вечеряти і подумала за ці фотографії, задумалася над самим словом "селфі". Почала телефонувати своїм друзям і розказувати свою ідею. Їм назва сподобалася і я була рада, що друзі допомогали мені в такому виборі і підтримували мене.

Ми знайшли офіс для агенства, який мені дуже сподобався, адже в ньому вигляд на наше озеро. Там дуже затишно і комфортно, а ще дуже красиво. Влітку, коли сонце яскраво світить, то дуже важко працювати, бо спокушає краєвид. Офіс знаходиться в приміщенні готелю "Тернопіль".

До нас часто приходять дівчатка із незрозумілими комплексами, бо вони часто вважають, що вони зависокі чи захуді. Дівчатка переважно приходять до нас у віці 14-15 років і перебувають у підлітковому віці, тому у них виникають й такі думки. Ми стараємося надати якусь внутрішню підтримку, адже вони стають впевненішими в собі, професійними та комунікабельними. Я просто отримую задоволення від того, що я роблю.

Дівчата, які закінчили нашу школу, можуть професійно працювати закордоном. Часто чую від тернопільських фотографів, які беруть наших учениць на різні зйомки і пишуть відгуки, що вони й справді бачать різницю, коли працюють з дівчатами, що випустилися з "Селфі Моделс".

Я завжди наголошую на тому, що в моделі повинні бути такі риси, як працелюбність, простота, життєрадісність, комунікабельність і чесність. Тобто, якщо вона збрехала один раз, то з нею потім ніхто не буде працювати.

Я їздила в Китай на три місяці, щоб в їхній школі краси викладати. Разом із директором ми складали програму. Там жінки не дуже вміють за собою доглядати, тому в таких школах вчать дітей жіночності. Це собі можуть дозволити багаті сім'ї. Такі діти також вчаться в інтернаціональних школах і тому вивчають англійську мову ще. Саме тому в мене не було проблем з тим, як їм все пояснювати, адже вони мене чудово розуміли.

У них зовсім інший менталітет і погляди на життя. Я давала їм вправу і побачила різницю між українцями і китайцями. Суть в тому, що вони мали сказати десять слів-синонімів, які їм асоціюються із словом "модель". В кінцевому результаті, в Тернополі співпадає десь 20 % слів, а в Китаї - 40%. Там говорять те, що вони хочуть чути, вони дуже правильні і працелюбні. В дітей день зайнятий зранку до вечора і вони сплять в школах. У багатих сім'ях діти займаються різними видами діяльності.

В тому місті, де я була, багато інтелігентів, я замітила, що вони всі харчуються у певну годину і мають свій режим. Тому вони всі худенькі, а ще дуже працелюбні. У нас в Тернополі люди більше відпочивають, чим працюють.

Ми маємо багато партнерів закордоном і дівчата по контрактах працюють в різних країнах. Багато батьків бояться відпускати своїх дітей, але ми вже маємо приклади тих, хто там зараз працює і заробляє  гроші на професійному рівні. Першій дівчинці, яка поїхала закордон, було 14 років. Вона працювала в Токіо. Тоді її мама поїхала разом з нею і бачила, що її дитина в безпеці і працює на серйозній роботі зранку до вечора. Вона вже потім розуміла, що даремно поїхала, адже нічого не робила, бо дочка була на роботі і їй нічого не залишалося, ніж самій прогулюватися по місті. Вона побачила, що все відповідально і не потрібно переживати за дівчинку.

Деякі батьки не розуміють, що професія моделі - це дуже важка і відповідальна робота. Дівчина, яка хоче стати професійною моделю повинна доглядати за обличчям, фігурою, шкірою, волоссям, володіти своїми емоціями і комунікативними здібностями. Тобто, ця робота - дуже важка і якщо батьки вважають, що це легко пройтися пару секунд по подіумі і думають "за що вона заробила пару сотень доларів?", то вони дуже помиляються. Адже до свого виходу вона мала доглядати за собою, ходити на зйомки та багато примірок. Вона годинами може стояти на холоді, коли її фотографують і до того ж є різні клієнти,  адже хтось нагодує дівчаток і дасть їм зігрітися, а багато хто цього не робить і їм треба терпіти. Зйомки можуть тривати 8 чи навіть 20 робочих годин, а це дуже важко.

Модель повинна бути відповідальною і ніколи не запізнюватися. Якщо вона ходить на дискотеки і вживає алкоголь, то з нею ніхто не буде працювати. Вона повинна бути виспаною та мати здоровий вигляд. Саме тому батьки мають розуміти, що професійна модель - дуже серйозна і важка робота.

Останнім часом, я багато відкидаю пропозицій щодо співпраці з нами, тому що люди не готові платити моделям, а я ціную роботу своїх дівчаток. Я не хочу, щоб вони стояли 4 години на холоді за 100 грн, тому на такі пропозиції я не погоджуюся.

Був такий випадок в одній з агенцій, що дівчинка із забезпеченої сім'ї працювала моделю закордоном. Контракт її вже закінчувався і за пару днів до виїзду, вона з подругою в магазині вкрала кофту. Її засудили в тюрму на 2 тижні в тій країні, бо там такі правила. Тобто, такі речі стаються не через нашу провину, а це вже залежить від дівчат.

Окрім модельного агенства, я для себе зараз відкрила фітнес, для мене це щось новеньке. Всім рекомендую, хто не знає як провести вільний час. Мені дуже подобається, люблю займатися спортом і такі танці дуже допомагають тримати себе у формі.

Я дуже відповідально відношуся до створення сім'ї. Для мене важливо, щоб був домашній затишок, розуміння, повага, любов, люблячий чоловік для якого хочеться старатися та працювати над собою. Якщо б у мене народилася донечка, то не знаю чи я б її спрямовувала до модельного бізнесу, я не думала про це, але вважаю, що в маленькому віці не потрібно їй давати всі ці знання про модель, адже може бути таке, що інші діти будуть насміхатися з неї, бо у неї з'являться інші манери. Я думаю, що все має бути в міру і я б не хотіла, щоб мою доньку якось не так сприймали.

Я дуже сильно люблю їсти, але обмежую зараз себе в солодощах. Мені подобаються салати, але ті, які я сама готую.  Дуже часто п'ю воду, бо дуже її люблю, особливо з джерела. Це не нав'язлива думка, просто я справді її обожнюю і вмію розрізняти смаки. 

Мені подобається наш Тернопіль, він маленький і затишний. Хоча й думала про те, щоб пожити десь в іншому місті. Якщо буде можливість мати тут роботу і ще десь в Європі, то чому б і не переїхати? Але я ще не знаю. В Китаї точно б не змогла жити. 

Я вважаю, що потрібно дякувати Богові за те, що ти маєш, бо ми тоді це більше цінуємо. Крім цього, маємо вміти думати і говорити та правильно озвучувати свої бажання. Не можна псувати свою ауру словами "я не можу", "не вийде", "не буде", адже всі слова і думки матеріалізуються. Потрібно шукати підтримку в собі і в своїх близьких людей і в ніякому разі нічого не чекати. "Ось мені буде 30 років і тоді я почну", - так говорити не потрібно. Потрібно діяти і робити вже і не жити певними подіями в житті. Хтось чекає день народження чи Нового року, або якоїсь певної дати в календарі. Я нічого не чекаю і живу в даний момент, насолоджуючись тим, що в мене є зараз.










Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також