Посеред Тернополя поставлять басейн з рідиною, по якій можна бігати. Відео

Десятки лабораторій просто неба працюватимуть в Тернополі 22 травня. З 12:00 до 18:00 години на Театральному майдані проведуть "IV Наукові пікніки". Юні науковці кип'ятитимуть рідини при мінусових температурах, робитимуть фараонових змій, запалюватимуть вулкани і навіть ходитимуть по рідині. Загалом проведуть півтисячі дослідів.

Цьогоріч захід підтримало Міністерство молоді та спорту, тому пікніки будуть масштабніші і цікавіші, у проекті візьмуть участь більше 200 учасників, 40 волонтерів, гості з 13 областей України.

Організатори прагнуть показати, що при правильній подачі кожна дитина може розкрити природній хист до пізнання секретів навколишнього світу, довести, що наука буквально навколо нас, а експерименти юний учений може провести навіть у домашніх умовах з підручних матеріалів.

Наукові пікніки – найбільший в Європі масовий захід просто неба, який доводить, що наука може бути неймовірно цікавою. Пікнік – місце для тих, хто цікавиться наукою, а також для тих, хто вперше відчує захоплення від участі у цікавих дослідах.

— Наша команда перший "Науковий Пікнік" провела в Тернополі в 2013 році з величезним успіхом, тоді наш захід відвідало близько 3000 відвідувачів, та висвітлили інформацію про захід більше 40-ка інформаційних порталів, газет, ТВ. Пілотна серія проекту у 2013 році завершилася фантастичними результатами. У Тернополі вперше за роки незалежності України було зафіксовано велику цікавість дітей в діяльності наукових гуртків! При опитуванні діти зізналися, що вирішили приєднатися саме після створення маленької наукової магії власноруч – під час пікніку Scientific Fun. Усього ж пілотну серію наукових пікніків у п’яти містах України відвідало за різними оцінками 14 000-17000 тисяч маленьких науковців та їх родин, — говорить організатор Христина Білінська. 

Основна частина заходу 22 травня пройде на Театральному майдані, буде встановлена сцена, якісний звук, навколо майдану будуть розгорнуті більше 30-ти демонстраційних наметів розміром 3х3 метри.  

Цьогоріч на гостей чекає сюрприз: басейн з ненюютонівською рідиною, по поверхні якої можна бігати.

Довідка

Сприяння:

 - Міністерство молоді та спорту України

 - Тернопільська обласна державна адміністрація

 - Управління сім’ї та молоді Тернопільської міської ради

 Генеральний партнер:

 - Агрохолдинг МРІЯ

Партнери:

 - Тернопільський виробник морозива «Ласунка» (Блиько 100 призів учасникам заходу).

 - Тернопільський молокозавод Молокія (призи, сувеніри, розваги для наймолодших діток, корова, яку кожен може подоїти).

 - Торгова група АРС КЕРАМІКА

Пригощають:

 - «Скоріні сімейна» – пригощають учасників смачною піцою

 - «Сандора» – частує свіжими соками

 - «Коза та Шинок» – пригощають команду організаторів Наукових Пікніків з України

-


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також