"Пішов у декретну відпустку", — "Гатило" повернувся до цивільного життя

Кіборг "Гатило" (Валерій Чоботар) з Тернополя заявив, що повертається до цивільного життя. Чоловік незабаром стане батьком. Про це він розповів 15 січня зі сцени драматичного театру, отримавши срібний орден “Народний Герой України” під час 12-ї грандіозної церемонії нагородження у Тернополі. 

Уже два тижні Валерій Георгійович намагається соціалізуватися, повернувся у свій спортивний зал (СК “Характерник” – прим.ред.). Жартує, що пішов у декретну відпустку. Проте визнає, що бути тут йому дуже важко, пише "Погляд".

В інтерв’ю телеканалу “1+1″ Валерій зізнається, що відчуває певний сором приймати такий важливий орден, адже ним нагороджують також і Героїв посмертно. Проте погоджується, що це є своєрідним визнанням поваги від людей, заради яких він і пішов на війну.

— Це певний знак, що я їх не підвів, не розчарував. Чесно кажучи, саме люди і були основною мотивацією моєї участі у цих подіях. Чудові, нормальні люди: українці, тернополяни, друзі. Я думаю, що цю нагороду, якби це було можливо, треба було би розділити на шматочки і роздати всім тим людям, які чекали, любили, підтримували, допомагали, молилися. Це їхня насамперед нагорода, — сказав “Гатило”.

Він зізнався, що це перший орден в його житті такого високого рівня, тому навіть не знає, що з ним робитиме. Найімовірніше — подарує своєму батькові.

— Мій батько воював колись за Радянського Союзу в Чехословакії. Він ніколи не роповідав мені по ту війну, але коли якісь згадки були, я бачив, що йому надзвичайно важко, — пригадує Валерій Чоботар. — Я дуже довго приховував те, що знаходжуся на фронті. І дуже засмутився, коли мої батьки випадково побачили про це в новинах. Адже знаю, як їм було важко. Тому, думаю, подарую свою нагороду батькам. Це буде для них подякою, за те, що вони перетерпіли поки я був на фронті. Міг би подарувати дружині, але, мабуть, її найраща нагорода — я (посміхається – прим.ред.)


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також